Kanta-Häme

Hämeen liikenteessä holtiton viikonloppu

Kanta- ja Päijät-Hämeen teillä oli lauantaina liikkeellä liuta säännöistä piittaamattomia autoilijoita. Hämeen poliisilaitoksen mukaan päivän ja yön aikana pysäytettiin toistakymmentä rattijuoppoa. Osa kiinni jääneistä oli nauttinut viinan lisäksi huumausaineita.

Jotkut olivat liikkeellä ajo-oikeudetta tai katsastamattomalla autolla, ja virkavaltaa yritettiin paeta kaahaamalla tuntuvaa ylinopeutta. Poliisi vastasi takavarikoimalla ajokortteja ja määräämällä väliaikaisia ajokieltoja.

Yksi tapauksista sattui Hämeenlinnassa, jossa poliisi pysäytti päihtyneeltä vaikuttaneen kuskin. Häneltä löytyi luvattomia lääkkeitä ja teräase. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Pakoon hurjaa vauhtia

Lauantai-iltana Hämeenlinnassa moottoritiellä siviiliautolla liikenteenvalvontatehtävissä olleet poliisit päättivät tarkastaa heidät ohittaneen henkilöauton. Autolle näytettiin pysähtymismerkkiä, ja se poistui moottoritieltä Iittalan kohdalla ja pysähtyi linja-autopysäkille.

Kun poliisi oli auton vierellä, se lähti liikkeelle voimakkaasti kiihdyttäen. Poliisi lähti auton perään ja sai sen kiinni muutaman kilometrin takaa-ajon jälkeen. Paon aikana auto kulki huomattavaa ylinopeutta. Sen 20-vuotias mieskuljettaja oli ajo-oikeudeton ja selvin päin.

Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikennerikkomuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. (STT–HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020