Kanta-Häme

Hämeen liitto lobbaa tiehankkeita budjettiin

Puheenaiheena olivat Kanta-Hämeen keskeiset liikennehankkeet: valtatie 2:n perusparantamisen jatkaminen, valtatie 3:n liittymät ja HHT-akseli, kun Hämeen liiton edustajat tapasivat liikenneministeri Merja Kyllösen perjantaina.

Hämeen liitto esittää, että valtatie 2:n perusparannustoimenpiteet saatettaisiin loppuun ensi vuonna. Tänä ja viime vuonna korjauksia on tehty Karkkilan ja Forssan välillä.

Parannustoimenpiteitä tulisi jatkaa ensi vuonna Forssan eteläpuolella ja Humppilan alueella. Tähän tarkoitukseen tarvitaan noin 14 miljoonaa euroa ensi vuoden budjettiin.

Tarvetta olisi myös saada lisää liittymiä moottoritielle Riihimäen ja Hämeenlinnan seuduille.

Liittymätarpeet liittyvät elinkeinoelämän uusiin suunnitelmiin. Esimerkiksi Riihimäen eteläosan työpaikka-alueet ovat kehittymässä. Muun muassa Valio aikoo laajentaa toimintaansa Herajoella.

Nopeimmin toteuttamiskelpoinen liittymä olisi Arolammin eritasoliittymä Riihimäen eteläpuolella.

Hankkeen kustannusarvio on noin 16 miljoonaa euroa. Tarkoitus on, että kustannukset jaetaan alueen yritysten, Riihimäen kaupungin ja valtion kesken.

Hämeen liiton edustajat esittelivät ministeri Kyllöselle myös Helsingin, Hämeenlinnan ja Tampereen kasvukäytävähanketta.

Toivomuksena on, että HHT-akseli otettaisiin huomioon seuraavassa liikennepoliittisessa selonteossa ja hallitusohjelmassa. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic