Kanta-Häme

Hämeen piirihallitus yksimielisenä: Forssan demarit saavat jakautua

Hämeen Sosialidemokraatit ry:n piirikokous järjestettiin lauantaina Forssan Työväentalolla.

Hämeen Sosialidemokraattien piirihallitus kannattaa päätöstä sosialidemokraattien jakamisesta kahteen yhdistykseen Forssassa. Piirihallitus kannatti lauantain kokouksessaan yksimielisesti esitystä uuden yhdistyksen perustamisesta.

– Lähinnä tässä oli kyse siitä, että kun halutaan perustaa uusi yhdistys, kysytään piirihallituksen näkökantaa siihen, kertoo Hämeen Sosialidemokraattien puheenjohtaja ja Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri.

– Meillä perustuslaissa on määritelty, että ihmisillä on yksityinen kokoontumisvapaus ja päätös tehtiin näillä perusteilla. Emme rupea taistelemaan perustuslakia vastaan.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee ensi torstaina SDP:n puoluehallitus, mutta se noudattaa yleensä piirihallitusten kantaa.

Prosessi demareiden jakautumisesta kahteen yhdistykseen käynnistyi Forssassa, kun joukko forssalaisia sosialidemokraatteja päätti erota Forssan Työväenyhdistyksestä.

Kaupunginvaltuutetuista lähtijöiden joukossa ovat uuden yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Mäkelä sekä Ritva Aho, Emmi Lintonen, Kaija-Leena Niemi, Eino Järvinen, Vesa Niininen ja Tomi Karlsson.

Uuden yhdistyksen työnimenä on Forssan demarit ry.

Piirihallitus täydensi Hämeen Sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaiden listaa. Ehdokkaaksi nimettiin rakennustarvikemyyjä, pieneläinhoitaja Mira Vilkman Padasjoelta. Hämeen piirin osalta SDP:llä on nyt täysi lista.

Lokakuussa pidetyssä jäsenäänestyksessä eniten ääniä saivat kansanedustaja Tarja Filatov ja hänen jälkeensä varatuomari Johannes Koskinen, kansanedustaja Ville Skinnari, kansanedustaja Mika Kari ja sosionomi Miia Nahkuri.

Seuraavina listalla ovat terveydenhoitaja Sirkku Hildén, sosiaalihuollon erityisasiantuntija Kaisa Lepola, terveydenhoitaja (AMK) Ranjith Kumar Prabhakabaran, optikko (AMK) Emmi Lintonen, kasvatustieteen tohtori, rehtori Marju Markkanen, pääluottamusmies Timo Viitanen, taksikuski Aarre Lindeman ja varastomies Jani Tiikkanen. HäSa

Päivän lehti

11.8.2020