Kanta-Häme

Hämeen poliisi sai helpotusta maastoetsintöihin – uunituore mönkijä pääsi heti tositoimiin

Hämeen poliisin uunituore mönkijä pääsi välittömästi poliisilaitokselle saavuttuaan tositoimiin. Jatkossa mönkijä toimii apuvälineenä erityisesti maastoetsinnöissä.

Poliisi sai tällä viikolla upouuden apuvälineen erityisesti maastoetsintöjä helpottamaan. Hämeenlinnaan sijoitettu poliisimönkijä pääsi välittömästi saavuttuaan myös tositoimiin, kun se kuljetettiin keskiviikkona Hausjärvelle kadonneen etsintöjä varten.

Mönkijöitä on poliisin käytössä erityisesti pohjoisemmassa Suomessa, mutta viime vuosien talviolosuhteet ovat lisänneet tarvetta myös Etelä-Suomessa.

– Talvisin maastoetsintöjä on saatu suoritettua moottorikelkalla, mikäli on ollut lunta. Mönkijä on todella hyvä varuste, jolla pääsee liikkumaan myös lumettomassa ja vaikeakulkuisemmassa maastossa ja tarvittaessa pidempiäkin matkoja, komisario Tarja Lindstedt Hämeen poliisista sanoo.

Hämeen poliisilla on ollut käytössään tähän asti siviilimoottoripyörä, jolla on päässyt jonkin verran liikkumaan myös maasto-olosuhteissa, mutta pääosin etsintöjä on suoritettu jalkapelillä.

Kadonneen etsintä on Lindstedtin mukaan tyyppiesimerkki siitä, millaisiin tilanteisiin poliisi mönkijää tarvitsee. Tarvittaessa mönkijällä voidaan toki suorittaa esimerkiksi katupartiointia keskustassakin.

Mönkijää säilytetään Hämeenlinnassa, mutta se on koko poliisilaitoksen käytettävissä. HäSa

Päivän lehti

19.2.2020