Kanta-Häme

Hämeen poliisi selvitti laajan varkaussarjan: noin 20 epäiltyä ja puolen miljoonan saalis

Hämeen poliisi on selvittänyt yli sata erillistä rikosta käsittävän omaisuusrikosten sarjan, johon on sotkeutunut toistakymmentä tekijäksi epäiltyä. Rikossarjan esitutkinta valmistui tällä viikolla ja asia on siirtymässä seuraavaksi syyteharkintaan.

Vuosien 2013-2015 aikana on Kanta-Hämeessä ja maakunnan liepeillä tehty omaisuusrikoksia, joiden saaliiden yhteisarvo nousee yli puoleen miljoonaan euroon.

Esitutkinnassa poliisi on pitänyt viittä epäiltyä vangittuna ja kahtatoista muuta epäiltyä pidätettynä.

Epäiltyjen ikähaarukka on 20-50 vuotta ja ovat kaikki Kanta-Hämeessä asuvia suomalaisia. Kaikki epäillyt on jo vapautettu tutkintavankeudesta. Epäillyt ovat pääosin myöntäneet tutkinnassa olleet rikokset.

Osa epäillyistä on poliisille tuttuja aiemmista omaisuusrikoksista, mutta mukana toiminnassa oli myös useita ensikertalaisia.

Rikokset ovat tapahtuneet pääosin Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, ja Varsinais-Suomen alueella. Kokonaisuus koostuu yli sadasta varkausrikoksesta, kuudestatoista törkeästä varkaudesta sekä useista muista rikoksista liittyen muun muassa saaliin kätkentään.

Varkaille kelpasi lähes kaikki helposti rahaksi vaihdettava omaisuus, kuten polttoaineet, moottoripyörät, vesijetit, mönkijät, pienkaivinkoneet, kylpypaljut ja erilaiset sähkötyökalut.

Poliisin mukaan toiminta oli järjestäytynyttä ja jokaisella henkilöllä oli oma roolinsa varkauksissa sekä omaisuuden kätkemisessä ja välittämisessä.

Tutkinnan aikana poliisi onnistui löytämään ja palauttamaan noin kaksi kolmasosaa varastetusta omaisuudesta, noin 350 000 euron arvosta. HäSa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic