fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeen poliisi setvii hoivakoti Omenapuun tapahtumia - Ei ota vielä kantaa tutkinnan kohteena oleviin tahoihin

Esiselvityksen valmistumiseen voi kulua joitakin viikkoja. Sen jälkeen päätetään varsinaisen rikostutkinnan aloittamisesta.
Kuva: Riku Hasari / HäSa
Kuva: Riku Hasari / HäSa

Hämeen poliisista vahvistettiin maanantaina ensimmäisenä Hämeen Sanomille, että poliisi on aloittanut esiselvityksen hoivakoti Onnikoti Omenapuun tapahtumista.

Tutkintayksikön johtaja, rikosylikomisario Riku Vihtilä arvioi tiistaina, että esiselvityksen valmistumiseen voi kulua joitakin viikkoja.

– Tällä hetkellä me kokoamme tietoja ja teemme esiselvitystä siitä, onko syytä aloittaa varsinainen esitutkinta asiassa.

Yle: Yksi työntekijä tuomittu lyömisestä

Vihtilän tiedossa ei vielä tiistaina päivällä ollut, onko hoivakodin toiminnasta tehty viime vuosina rikosilmoituksia poliisille.

Ylen MOT kertoi, että yksi yksikön työntekijä on tuomittu oikeudessa vuonna 2016 tapahtuneesta kehitysvammaisen pojan lyömisestä kasvoihin. Nainen tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 50:een päiväsakkoon.

Ohjelman mukaan tuomittu nainen ei ole ainoa potilasta väkivaltaisesti kohdellut henkilökunnan jäsen.

Poliisi ei vielä tiedota

Rikosylikomisario Riku Vihtilä ei vielä halua ottaa kantaa siihen, kohdistuuko poliisin esiselvitys hoivakodin lisäksi myös sen toimintaa valvoneiden tahojen, kuten Hämeenlinnan kaupungin tekemisiin ja tekemättä jättämisiin.

– En ota tässä vaiheessa mitään kantaa tällaisiin kysymyksiin. Tiedotamme tästä varmaankin seuraavan kerran sitten, kun olemme päättäneet aloitetaanko esitutkinta vai ei. HäSa

Menot