fbpx
Kanta-Häme

Hämeen poliisilla jättimäinen huumetakavarikko – Liettualaismiehellä oli mökin alla 21 kiloa amfetamiinia

Epäilty otettiin kiinni yhteistyössä Tullin ja KRP:n kanssa.
Poliisin kuva huumekätköltä. Kuva: Poliisi

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut perjantaina Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta noin 40-vuotiaan liettualaisen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Hämeen poliisilaitos teki rikoksesta epäillyn selvittämisessä ja kiinniotossa yhteistyötä sekä Keskusrikospoliisin että Tullin kanssa.

Miehen käytössä aiemmin olleen lomakiinteistön alta löytyi Sysmässä 19. marraskuuta 2018 kaksi kassia, jotka sisälsivät peräti 21 kiloa amfetamiinia. Rikosteknisen laboratorion mukaan amfetamiinipakettien huumausainepitoisuudet vaihtelevat välillä 30–37 prosenttia.

 

Rikoksesta epäilty mies vuokrasi saman lomamökin uudestaan tällä viikolla, ja poliisi otti hänet seurantaan ja tarkkailuun.

Mies kävi mökillä ollessaan sen alla olevalla kätköllä. Tämän jälkeen hänet otettiin kiinni. Takavarikoidun amfetamiinierän laskennallinen maahantuontiarvo on poliisin mukaan noin 315 000 euroa.

Aineen huumausainepitoisuus oli katumyyntivahvuutta suurempi, joten jatkettuna sen määrä ja myös myyntiarvo olisi ollut moninkertainen.

Hämeen poliisi tiedottaa tehdyn takavarikon vahvistavan poliisin käsitystä siitä, että Lahden seudulla on merkittäviä amfetamiinin välittäjiä, joille maahantuojat tuovat amfetamiinia. HäSa

Lue myös: Tulli paljasti amfetamiinin salakuljetus- ja levitysorganisaation – Aineita myytiin myös Hämeenlinnassa

Menot