Kanta-Häme

Hämeen poliisilla kiireinen viikonvaihde

Lauantaiaamuna poliisi sai ilmoituksen ylinopeutta ajavasta autosta valtatie 3:lla Hämeenlinnassa. Auto pysäytettiin Hattelmalan kohdalla ja sen kuljettajana ollut ulkomaalainen 25-vuotias mies oli humalassa. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään rattijuopumuksesta.

Lammilla lauantaina puolilta päivin jäi kiinni 30-vuotias paikkakuntalainen mies kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tämä tapahtui kaksi kertaa puolen tunnin aikana. Hän oli jäänyt kiinni vastaavasta rikkeestä jo kuusi kertaa aikaisemmin vuoden sisällä.

Lammin Evolla taas poliisipartio tavoitti autoilijan, jonka nopeudeksi mitattiin 149 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Tämä tapahtui lauantai-iltana tiellä 53.

Auton 18-vuotiasta mieskuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja tämän vuoden keväällä alkanut henkilöauton ajo-oikeus päättyi toistaiseksi tähän. Miehen lyhytaikainen ajokortti on nyt poliisin hallussa.

Myöhään lauantai-iltana Hämeenlinnassa Paasikiventiellä poliisi kiinnitti huomionsa oudosti mutkittelevaan henkilöautoon. Sen kuljettajaksi osoittautui 50-vuotias ulkomaalainen mies. Mutkittelun syyksi selvisivät törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat puhalluskokeessa. Kortin poisotto, väliaikaiseen ajokieltoon määrääminen ja poliisivankilaan vienti päättivät tämän autoilun.

Sunnuntaina aamuyöllä Riihimäellä Otsolassa poliisi tarkasti epävarmasti edenneen henkilöauton. Sen 25-vuotiasta ulkomaalaista mieskuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kyydissä ollutta auton omistajaa kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa on poliisin hallussa. (HäSa)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic