Kanta-Häme

Hämeen Sanomat avaa eläintarvikekaupan

Hämeen Sanomat Oy avaa tänään maanantaina lemmikkitarvikkeiden verkkokaupan DreamPetStoren. Kyseessä on Hämeen Sanomien kolmas verkkokauppa. Verkkokauppa kokoaa osoitteen www.dreampetstore.com alle koira-, kissa-, lintu-, jyrsijä- ja hevosharrastuksen tuotteita useilta eri kauppiailta. 
 
Lemmikkien kasvava määrä on lisännyt alan tuotteiden kysyntää. Moni kauppias ei kuitenkaan ole itse voinut tai halunnut lähteä perustamaan omaa verkkokauppaa.
 
– Moni kuluttaja on joutunut ostamaan tuotteita ulkomaisista verkkokaupoista. Nyt DreamPetStoresta voi löytää jopa tuotteita, joita ei aiemmin ole ollut verkossa lainkaan saatavilla, kertoo kehitysjohtaja Eeva Jauro Hämeen Sanomat Oy:stä.
 
Hämeen Sanomat ei itse toimi myyjänä, vaan kaupan yli 6000 tuotetta tulevat yli 30 kotimaiselta kauppiaalta. Sekä tuotteita että kauppiaita on tulossa lisää kevään aikana. 
 
Monta kauppiasta samalla sivulla
Hämeen Sanomat avasi ensimmäisen yhteisöverkkokauppansa Kalastamo.comin tammikuussa 2013 ja käsitöihin sekä sisustukseen keskittyvä Bellapuoti.comin syyskuussa 2013.
 
–  Verkkokaupoissamme on tällä hetkellä yli 300 kauppiasta ja yli 35 000 tuotetta. Uusia kauppiaita tulee viikoittain, joten valikoimat laajenevat jatkuvasti, sanoo Hämeen Sanomien emoyhtiön Aina Group Oyj:n toimitusjohtaja Pauli Uusi-Kilponen.
 
Uusi-Kilposen mukaan murros vähittäiskaupassa ja mediassa tekee uusien toimintamallien etsimisen tärkeäksi niin lehtiyhtiölle kuin kauppiaillekin. 
 
– Verkkokauppamme tuovat kauppiaille riskittömän tavan tehdä lisämyyntiä ja vastata kiristyvään kilpailuun verkossa, Uusi-Kilponen iloitsee.
 
Yhteisökaupoissa asiakas voi ostaa tuotteita samalla kertaa monelta eri kauppiaalta ja maksaa tuotteet turvallisesti esimerkiksi verkkopankissa. 
 
Hämeen Sanomien verkkokauppojen seuraava askel on kansainvälistyminen. Tekes (Teknologian ja Innovaatioiden kehittämiskeskus) on myöntänyt Hämeen Sanomille rahoitusta verkkokauppojen kansainvälistymiseen. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020