fbpx
Kanta-Häme

Hämeen Sanomat fuusioidaan Hämeen Mediaan – Lehti ilmestyy, kuten tähänkin asti, vain kustantaja muuttuu

Sanomalehti Hämeen Sanomat jatkaa normaalisti, mutta taustalla toimiva oy lakkaa. Jatkossa yhtiön nimi on Hämeen Media oy.
Hämeen Sanomat oy sulautetaan Hämeen Mediaan. Hämeen Sanomat -lehteä julkaistaan, kuten ennenkin. Kuva: Riku Hasari

Hämeen Sanomat oy sulautuu lokakuun alussa Hämeen Mediaan. Jatkossa siis Hämeen Sanomia kustantaa Hämeen Media oy.

Hämeen Median paikallisjohtaja Jarkko Haukilahden mukaan lukijoiden ja yritysasiakkaiden kannalta fuusiossa ei muutu juuri mikään. Ainoastaan näkyvä muutos asiakkaille on uusi laskutusosoite.

Lehdet Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, jatkavat omalla paikallisella linjallaan päätoimittajiensa johdolla.

­– Kanta- ja Päijät-Häme ovat toimineet yhtenä organisaationa jo noin vuoden ajan, joten yhteistyötä on päästy tekemään pidemmän aikaa. Suurimmat muutokset ovat jo tapahtuneet taustajärjestelmissä integraatioprojektin aikana.

Kunnianhimoinen tekijäjoukko

Hämeen Sanomat on Haukilahden mukaan laadukas ja pitkät perinteet omaava maakuntalehti, jonka henkilöstö on ammattitaitoista ja kunnianhimoista.

– Yhdessä tekemällä opimme toisiltamme ja voimme ottaa käyttöön parhaita tapoja tehdä asioita. Alueen sisäinen uutiskilpailu ja halu tehdä asioita laadukkaasti ohjaa kaikkia lehtiämme parempiin suorituksiin. Tässä kokonaisuudessa ovat merkittävässä roolissa myös Forssan Lehti ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset.

Hämeen Media on saanut Hämeen Sanomista ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on vaativia tehtäviä koko yrityksen toiminta-alueella.

Hämeen Sanomat oy on ollut yksi Hämeenlinnan vanhimmista yrityksistä.

Taustalla Keskisuomalaisen kauppa

Keskisuomalainen oyj osti Hämeen Sanomat oy:n kesällä 2021. Sen jälkeen yhtiötä on ryhdytty integroimaan osaksi Keskisuomalainen – konsernia.

Keskisuomalainen koostuu useasta medialiiketoimintaalueesta, joissa toimii alueyhtiöt.

Hämeen Sanomat kuuluu Hämeen Median alueeseen. Samassa yhtiössä julkaistaan muun muassa Etelä-Suomen Sanomia, Itä-Hämettä, Keski-Hämettä ja Seutunelosia. Käytännössä siis Päijät- ja Kanta-Hämeessä ilmestyvät lehdet kuuluvat Hämeen Mediaan.

– Näkisin, että kaksi tasavertaista aluetta, joilla on paljon yhdistäviä tekijöitä, sulautuu yhdeksi liiketoiminta-alueeksi ja keskittää parhaat voimansa. Tämän yhtiön taustalla on ison konsernin hartiat sekä kyky investoida uusiin teknologioihin ja järjestelmiin. Meillä on tässä kokonaisuudessa erinomaiset edellytykset tarjota lukijoille kiinnostavia sisältöjä ja yrittäjäasiakkaille laadukkaat alustat tuoda esiin heidän tuotteitaan ja palveluitaan, kertoo Haukilahti.

Hämeen Median toimitusjohtajana toimii konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, paikallisjohtajana Jarkko Haukilahti, sisältöjohtajana Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki ja kuluttajamyynnin johtajana Mika Sutinen.

Menot