Kanta-Häme

Hämeen Sanomat mukaan Lännen Media –lehtiyhtiöön

Kuusi suomalaista sanomalehtikustantajaa on tehnyt aiesopimuksen journalistisen yhteistyönsä merkittävästä laajentamisesta. Myös Hämeen Sanomat on mukana yhteistyössä.
 
Mukana on kaikkiaan 12 sanomalehteä, jotka kattavat Suomen läntiset alueet aina Lapista Turun saaristoon asti.
 
Lännen Media -nimen saaneen yhteistyön ytimessä on tänä vuonna perustettava noin 40 hengen yhteistoimitus, joka tuottaa osakaslehdille uutisia valtakunnan politiikasta, taloudesta ja yhteiskunnallisesta keskustelusta. Lisäksi Lännen media tuottaa ulkomaanuutisia, viikonvaihdeaineistoa, teemasivuja sekä valtakunnallisia verkkouutisia ympäri vuorokauden.
 
Hämeen Sanomien päätoimittajan Pauli Uusi-Kilposen mukaan yhteinen valtakunnallinen uutistuotanto antaa lehdille lisää voimavaroja oman alueensa paikallisten uutisten seuraamiseen ja laadun parantamiseen.
 
– Kun me saamme yhteistoimituksesta ulkomaanuutiset tai kansainvälisten urheilukisojen uutiset painovalmiina sivuina, vapautuu täällä Hämeenlinnassa useita henkilöitä oman, paikallisen sisällön tuottamiseen, hän sanoo.
 
Kaikki yhteistyössä mukana olevat lehdet ovat myös Suomen Tietotoimiston STT:n asiakkaita. Pauli Uusi-Kilponen arvelee STT:n uutisten käyttämisen vähenevän lehdessä. Hänen mukaansa Lännen Media tuottaa enemmän asioita taustoittavia ja tutkivia lehtijuttuja, kuin perinteisiä uutistoimiston uutisia.
 
Kaksi miljoonaa lukijaa
Hämeen Sanomat osallistuu Lännen Median yhteistoimitukseen kahden toimittajan työpanoksella. 
 
Työjaksot yhteistoimituksessa ovat määräaikaisia, eikä yhteistyöllä ole henkilöstövaikutuksia Hämeen Sanomien toimituksessa. 
 
– Henkilöstön keskuudessa ollaan odottavalla kannalla. Tällaisesta yhteistyöstä ei mielestäni kannattaisi jäädä poiskaan, Hämeen Sanomien journalistien pääluottamusmies Sari Oksala sanoo.
 
Lännen Median osakaslehdet tavoittavat päivittäin painettuna ja verkossa lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 542 783 kappaletta ja niiden lukijamäärä on 1,32 miljoonaa. 
 
Pauli Uusi-Kilposen mukaan Lännen Mediasta tuleekin merkittävä uutistoimija Suomessa. Hänen mukaansa yhtiön on pystyttävä haastamaan Yle ja Helsingin Sanomat uutistuotannossa, kun yhteistyö täydessä mitassa käynnistyy ensi vuonna.
 
Lännen Median perustaminen alkaa kevään kuluessa päätoimittajan valitsemisella. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020