Kanta-Häme

Hämeen Sanomat ostaa Forssan Lehden

Hämeen Sanomat ostaa Forssan Lehden ja Seutu-Sanomat -kaupunkilehden. Forssan Kirjapaino myy myös 80 prosentin osuuden Jakelukulma-nimisestä jakeluyhtiöstä. Jo aiemmin Hämeen Sanomat Oy on omistanut Jakelukulmasta 20 prosenttia.

Forssan Lehti on seitsemänpäiväinen sanomalehti, joka ilmestyy Forssassa ja naapurikunnissa. Lehdellä on 38 000 lukijaa. Seutu-Sanomat on kerran viikossa jaettava mainosrahoitteinen kaupunkilehti. Viikoittainen jakelumäärä on 36 450 kappaletta. 
 
Forssan Kirjapaino -konsernin liikevaihto oli viime vuonna 70,1 miljoonaa euroa. Kustannustoiminnan, eli käytännössä Forssan Lehden ja Seutusanomien, osuus oli 6,3 miljoonaa euroa.
 
– Laajentuminen Forssaan on strategia. Kykenemme ratkaisulla parantamaan lehtien kustannustehokkuutta, nostamaan sisällön laatua ja monipuolistamaan sitä toimitusten yhteistyöllä, Hämeen Sanomien toimitusjohtaja Pauli Uusi-Kilponen sanoo.
 
Forssan Kirjapainon toimitusjohtaja Matti Käki sanoo, että Hämeen Sanomat oli mieluisa ostaja.
 
– Käynnissä oleva median murros edellyttää kehitystoimenpiteitä, joita tällä järjestelyllä voidaan toteuttaa vahvemmin kuin yksin.
 
Vuonna 1917 perustetun Forssan Lehden levikki on noin 12 500 kappaletta ja vuonna 1879 perustetun Hämeen Sanomien levikki on puolestaan noin 27 000. (HäSa)
 

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic