Kanta-Häme

Hämeen Sanomat osti Forssan Kirjapainon lehdet

Hämeen Sanomat ostaa Forssan Lehden. Liiketoimintakaupassa Forssan Kirjapaino myy Hämeen Sanomille myös Seutu-Sanomat -kaupunkilehden ja enemmistöosuuden Jakelukulma-jakeluyhtiöstä.

Forssan Lehden ja Seutu-Sanomien julkaisemista jatketaan yhteistyössä Hämeen Sanomien lehtien kanssa. Hämeen Sanomat on ennestään omistanut 20 prosentin osuuden Jakelukulmasta.

– Käynnissä oleva median murros edellyttää kehittämistoimia, joita tällä järjestelyllä voidaan tehdä vahvemmin kuin yksin, Forssan Kirjapainon toimitusjohtaja Matti Käki sanoo.

Forssan Kirjapainon ja Hämeen Sanomien omistuksessa Jakelukulma hoitaa Forssan seudun varhaisjakelun ja osoitteetonta suorajakelua.

– Myös hyvät kokemukset aiemmasta yhteistyöstä Hämeen Sanomien kanssa edesauttoivat kaupan syntymistä, Käki sanoo.

Laatua ja tehokkuutta

Hämeen Sanomien toimitusjohtaja Pauli Uusi-Kilponen korostaa, että laajentuminen Forssaan on strateginen. Hämeen Sanomista tulee entistä vahvempi kantahämäläinen mediayhtiö.

– Kykenemme ratkaisulla parantamaan lehtien kustannustehokkuutta, nostamaan laatua ja monipuolistamaan sisältöä toimitusten yhteistyöllä.

Uusi-Kilposen mukaan lehtikauppa avaa uusia mahdollisuuksia myös ilmoitusmyynnissä ja markkinoinnissa. Hänen mielestään Hämeen Sanomille on oleellista, että yhtiö sai ostaa Forssan seudulta ”koko paketin”.

– Pystymme operoimaan hyvin. Kauppa avaa uusia ovia myös osoitteelliseen jakeluun, johon olemme hakeneet rajoitettua postilupaa.

Uusi-Kilponen muistuttaa, että Forssan Lehti on 95-vuotias vahva aluelehti ja brändi.

– Forssan Lehden julkaisemista jatketaan forssalaisena ja journalistisesti Forssan seudun voimin. Kaikki työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä, hän vakuuttaa.

Uusi-Kilponen kertoo, että lehtien yhteistyötä ja kauppaa on mietitty paljon. Hän uskoo, että kauppa antaa nyt entistä paremmat valmiudet sisällölliseen yhteistyöhön.

Forssan Lehti ilmestyy seitsemänä päivänä viikossa. Sillä on 38000 lukijaa. Seutu-Sanomien viikottainen jakelumäärä on 36450 kappaletta.

”Keskitymme aikakauslehtiin”

Forssan Kirjapaino keskittyy liiketoimintakaupan jälkeen kirjapainotoimintaan. Lehtien kustantaminen oli vain 10–15 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.
 
– Yhtiön leipäpuu on aikakauslehtien painaminen. Olemme yksi suurimmista aikakauslehtien painajista, toimitusjohtaja Matti Käki sanoo.
 
Suomen kirjapainoala on vaikeuksissa. Forssan Kirjapaino on selviytynyt suhteellisen hyvin erikoistumalla aikakauslehtiin. Se myy painotoimintaa myös Ruotsiin, Norjaan ja Venäjälle.
 
– Kovia paineita on myös aikakauslehtialalla. Siksi meidän on tehtävä valintoja, Käki korostaa.
 
Forssan Kirjapainon liikevaihto oli ennen lehtien liiketoimintakauppaa 65 miljoonaa euroa. Työntekijöitä oli noin 400. Yrityksellä on painot Forssassa ja Tampereella. Myyntikonttoreita on myös ulkomailla.

Forssan Kirjapainon lehdistä siirtyy Hämeen Sanomien palvelukseen 38 työntekijää. Sen lisäksi Jakelukulmasta tulee Hämeen Sanomien tytäryhtiö. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic