Kanta-Häme

Hämeen Sanomien digilehti on päivitetty

Hämeen Sanomien digilehti näyttää tänään erilaiselta. Se myös toimii hieman eri tavalla kuin aiemmin.  Tietokoneen selaimessa toimiva digilehti on päivitetty niin sanottuun HTML5-versioon, Aiemmin digilehden tekniikkana oli Flash.

Digilehti päivitettiin, koska esimerkiksi Googlen Chrome-nettiselain on ilmoittanut lopettavansa tukensa Flash-teknologiaan.

HTML5-kieli on puolestaan uudehko versio verkkosivujen tekemiseen yleisesti käytetystä HTML-merkintäkielestä. HTML5-kieli julkaistiin virallisesti lokakuussa 2014. 

Hämeen Sanomien digitilaajan ei tarvitse tehdä mitään päivitystä tietokoneeseensa, vaan uusi HTML5-digilehti päivittyy käyttäjän tietokoneelle automaattisesti..

Päivitys ei koske iOS- ja Android-alustojen digilehti-mobiiliisovellusta, vaan ainoastaan tietokoneen nettiselaimen kautta käytettävää digilehtieä.

Kun käyttäjä kirjautuu Hameensanomat.fi-verkkopalveluun ja klikkaa itsensä lukemaan digilehteä, uusin versio digilehdestä on automaattisesti tarjolla.

Jos ongelmia kuitenkin ilmaantuu, ilmoita niistä monimedia@hameensanomat.fi-sähköpostiin.

Hämeen Sanomien digilehden on rakentanut tanskalainen Visiolink.

Visiolinkin mukaan digilehti ei toimi HTML5-muodossa vanhemmissa selaimissa, kuten Internet Explorer 8- ja 9-selainversioissa, mutta näille selaimille näytetään edelleen vanha versio digilehdestä.