fbpx
Kanta-Häme

Hämeen Sanomien toimituksen kesäväki esittäytyy

Kesän aikana Hämeen Sanomien palstoilla nähdään uusia kasvoja sekä ennestään tuttuja toimittajia.
Kesän aikana Hämeen Sanomien palstoilla nähdään uusia kasvoja sekä ennestään tuttuja toimittajia.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Anni Tuominen

Hei hämeenlinnalaiset! Olen Anni ja tämän kesän vietän toimittajaharjoittelijana Hämeen Sanomissa.

Kuljen päivittäin junalla suosikkipodcastejani kuunnellen. Tällä hetkellä kovassa kulutuksessa on Ylen tiedeykkönen ja Kaverin puolesta kyselen -podcast.

Podcastien lisäksi luen mielelläni kirjoja – vaikka sitä ei vaivaisen kahden kirjan ”kokoelmani” nähtyään uskoisi. Jos en ole nenä kiinni kirjassa tai ruudussa, olen todennäköisesti kuntosalilla tai kokeilemassa jotain uutta lajia.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Markus Puolakanaho

Olen kotoisin Tammelasta. Opiskelen journalistiikkaa Jyväskylässä.

Muutin Hämeenlinnaan vanhempien töiden mukana vuonna 2011 ja asuin täällä viisi vuotta. Valmistuin ylioppilaaksi lyseon lukiosta ja kävin intin Parolassa.

Pelasin myös tennistä Hämeenlinnan Tennisseurassa. Nyt on ollut hieman taukoa, mutta tänä kesänä pitää käydä Aulangolla pelailemassa.

Soitan vapaa-ajallani dj-keikkoja ja järjestän elektronisen musiikin tapahtumia. Konemusiikkikulttuurista tulee nautittua myös usein ihan asiakkaana. Myös psykologia ja kirjallisuus kiinnostavat.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kati Laitinen

Olen kotoisin Keski-Suomesta pienestä Karstulan kunnasta, maaseudulta.

Opiskelujen ja töiden takia olen ehtinyt asumaan Jyväskylässä, Laukaassa, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Tuusulassa. Nyt olen asunut reilun vuoden Janakkalassa.

Vaihdoin alaa vähän päälle kolmikymppisenä. Opiskelin journalistiikkaa ja valmistuin medianomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.

Häme tuntuu paljon kotoisemmalta kuin Uusimaa. Parasta täällä on luonto ja ystävälliset ihmiset. Retkeilen paljon luonnossa kahvitermarin, kameran ja koiran kanssa.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Anniina Korpela

Anniina Korpela, kotoisin Iitistä, eli nykyisestä Kymenlaaksosta ja tulevasta Päijät-Hämeestä. Älkää kuitenkaan kyselkö minulta KymiRingistä sillä moottoriurheilusta en tiedä mitään.

Olen asunut Tampereella neljä vuotta ja nautin yliopistomaailman punavihreästä kuplasta. Ilmastoasiat, vegaaniruoka, rauhantyö ja kaikki muukin maailmanparantaminen ovat lähellä sydäntä.

Olen myös vannoutunut kissaihminen. Vapaa-ajalla minut löytää lenkkeilemästä tai kuntosalilta.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kaisla Mustakartano

Kun juna vie minut työpäivän päätteeksi takaisin Tampereelle, istahdan mieluiten omalle parvekkeelle lukemaan kirjaa. Tällä haavaa luen toistamiseen Haruki Murakamin tuotantoa.

Mikäli sää on kehno tahi televisiovastaanotin tarjoaa kiinnostavan jalkapallo-ottelun, niin valitsen sen. Juomasuositus molempiin aktiviteetteihin on hyvä valkoviini.

Musiikin suhteen olen kasvanut ihmisenä, nykyään olen lähes kaikkiruokainen. Nyt soi: Eevil Stöön Saattaa olla ninja.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Johannes Blom

Voi kuinka pieninä palasina onkaan leipäni maailmalla, voivotteli Tapio Rautavaara aikoinaan. Minun leipäni on puolikkaina limppuina – Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Silloin, kun en tee työtä leipäni eteen minä kuuntelen, katselen ja luen. Mikään ei ole sen terapeuttisempaa kuin vinyylevyjen järjestely ja hiplaaminen, toisinaan myös kuuntelu.

Kirjapuolella minulla on käynnissä elinikäinen projekti klassikoiden parissa. Seuraavaksi avaan Herman Hessen Lasihelmipelin. Urheilen joskus, en venyttele koskaan.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Ville Salonen

Olen asunut perheeni kanssa täällä Hämeenlinnassa nyt kahdeksan vuotta.

Ammatiltani olen graafikko ja kuvittaja omassa Kaukokatse-yrityksessäni, jossa on nyt takana 10 vuotta.

Harrastan joogaa ja olen myös joogaohjaaja. Soitan rumpuja Sata kaskelottia -yhtyeessä, joka keikkailee kesällä mm. Tuska-festivaalilla. Musiikki, taiteet, lukeminen ja perhe. Ei sitä oikein muuta tällä hetkellä elämään mahdukaan.

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Jussi Hietikko

Olen kotoisin Vanhasta Raumasta. Hämeenlinnassa olen vieraillut paljon töiden ja tietenkin tapahtumapuiston konserttien takia. Hämeenlinna-suhteeni on myös sen takia erityinen, että Rauman Lukon lisäksi kannustan myös HPK:ta.

Kerään vinyylilevyjä ja harrastan musiikkia muillakin tavoin. Teen myös satunnaisesti dj-keikkoja ja käyn kuntosalilla pyörimässä. Myös valokuvaaminen ja pöytälaatikkokirjoittelu ovat tärkeitä osia elämässäni. Lempielokuvani on Wim Wendersin Paris, Texas.

Asiasanat

Menot