fbpx
Kanta-Häme

Hämeen Sosialidemokraateilta uupuu yksi eduskuntavaaliehdokas

Kansanedustaja Tarja Filatov Hämeenlinnasta sai eduskuntavaaliehdokkaista eniten ääniä Hämeen Sosialidemokraattien jäsenäänestyksessä. Hänet ja 12 muuta on nimetty ehdokkaiksi.

Hämeen Sosialidemokraatit ry on nimennyt tähän mennessä 13 eduskuntavaaliehdokasta.

He ovat kansanedustaja Tarja Filatov (Hämeenlinna), varatuomari Johannes Koskinen (Hämeenlinna), kansanedustaja Ville Skinnari (Lahti), kansanedustaja Mika Kari (Lahti), sosionomi Miia Nahkuri (Riihimäki), terveydenhoitaja Sirkku Hildén (Lahti), sosiaalihuollon erityisasiantuntija, YTM Kaisa Lepola (Forssa), terveydenhoitaja AMK Ranjith Kumar Prabhakaran (Hämeenlinna), optikko AMK Emmi Lintonen (Forssa), rehtori, kasvatustieteen tohtori Marju Markkanen (Lahti), sairaanhoitaja AMK Kirsi-Maarit Lehtimäki (Heinola), pääluottamusmies, sulattaja Timo Viitanen (Hämeenlinna) ja taksinkuljettaja Aarre Lindeman (Hattula).

Jäsenäänestyksessä 12. eniten ääniä saanut yhteiskuntatieteiden kandidaatti Eemeli Lehtinen (Iitti) luopui ehdokkuudesta.

– Valtion suunnalta tuli selkeä viesti ja kirje aluehallintovirastolle, että Iitti ei siirry vielä eduskuntavaalien osalta Päijät-Hämeen maakuntaan eikä siten myöskään Hämeen vaalipiiriin. Koska Eemeli on Iitistä, hän on nyt eduskuntavaaleissa ehdolla Kaakkois-Suomen vaalipiirissä, selventää Hämeen Sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Pirjo Alijärvi.

Yhdistys jätti yhden paikan täytettäväksi myöhemmin.

– Nythän listan ehdokkaista vain viisi on Päijät-Hämeestä. Yritämme vielä katsoa, onnistuisimmeko tasapainottamaan listaa vaalipiirialueen osalta maantieteellisesti, Alijärvi kertoo.

Onko viimeinen paikka pedattu päijäthämäläiselle ehdokkaalle?

– En sanoisi ihan noin voimakkaasti. Sitä ei ole pedattu kenellekään eikä millekään tietylle alueelle. Olennaisen tärkeää on, että saamme siihen hyvän ehdokkaan, mutta totta kai haluamme mahdollisimman kattavan alueellisen edustuksen.

Milloin viimeisestä ehdokkaasta päätetään ja miten?

– Toivomme, että saisimme paikan täytettyä mahdollisimman nopeasti. Olemme delegoineet, että piirihallitus voi sen täyttää, mutta viimeistään se päätetään piirikokouksessa 10. marraskuuta, Pirjo Alijärvi kertoo. HÄSA

Menot