Kanta-Häme

Hämeen Tukikotia kehotettiin parantamaan tiedotusta

Hämeen Tukikodin tiloissa tehtiin työsuojelutarkastus 7. joulukuuta.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (Avi) määräämä tarkastus tehtiin sen jälkeen, kun useat henkilöt ottivat yhteyttä Hämeen Sanomiin liittyen yrityksen toimitilojen kosteusvaurioihin ja ongelmiin johdon toimintatavoissa (HäSa 22.10. ja 2.11.2016).

Vuodenvaihteessa valmistuneen raportin mukaan tarkastuksessa puututtiin sisäilmaongelmiin ja puutteelliseen tiedottamiseen asiassa. Henkilöstöllä on todettu sisäilmaongelmaan viittaavia oireita. Tiloissa on todettu homeita ja sädesientä, mutta pahimmin vaurioituneet tilat oli jo aikaisemmin eristetty.

Raportin mukaan työntekijöillä ei ole ollut sairauslomia tavanomaista enemmän, mutta ainakaan yksi pitkällä sairauslomalla oleva työntekijä ei voi palata entiselle työpaikalleen. Hänelle etsitään uutta työskentelypaikkaa.

Avi kehotti työturvallisuuslain nojalla Tukikotia ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin terveydelle haitallisesta sisäilmasta aiheutuvan altistumisen estämiseksi. Tiloihin on tehtävä toukokuun loppuun mennessä korjaussuunnitelma.

Tarkastuksella käsiteltiin myös työnantajan yleisiä velvollisuuksia, työnteon keskeisiä ehtoja, työn vaarojen selvittämistä ja arviointia sekä psykososiaalista kuormitusta.

Avi teki myös kyselyn, johon vastasi nimettömänä 19 Tukikodin työntekijää. Työhyvinvointia ja turvallisuutta käsitelleen kyselyn tulokset olivat kaikilla osa-alueilla hieman vertailutyöpaikkojen keskiarvon alapuolella.

Tarkastukseen osallistui Tukikodin ja yrityksen omistavan terveyspalvelukonserni Mehiläisen johtoa, Linnan tilapalveluiden rakennustekninen asiantuntija ja Suomen Sisäilmakeskuksen asiantuntija. Tukikoti on tiloissa vuokralla.

Tukikoti tuottaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista sekä työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille ja vajaakuntoisille.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic