Kanta-Häme

Hämeen yritykset ovat edelleen hyvin varovaisia

Hämeen kauppakamarin huhtikuun yritysbarometrin mukaan varovaisuus hillitsee yritysten toimintaa sen alueella. Yrityksistä 41 prosenttia arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna viime vuodesta.
 
Yli kolmannes yrityksistä arvioi liikevaihtonsa kasvavan seuraavan kuuden kuukauden aikana. Lähes joka toinen arvioi liikevaihdon pysyvän ennallaan.
 
– Yritysten arviot liikevaihdon parantumisesta ovat ilahduttavasti melko myönteiset epävarmuudesta huolimatta.
 
– Myönteistä virettä tarvitaan, jotta investointihalukkuus ja usko kasvuun lisääntyvät, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio sanoo.
 
Joka toinen kertoo investointien pysyneen tänä vuonna yhtä suurina kuin viime vuonna. Kolmannes arvioi niiden jäävät entistä pienemmäksi. Vain neljännes yrityksistä ilmoittaa, että tilauksia on nyt enemmän kuin vuosi sitten.
 
Yritysten toimintaa rajoittaa riittämätön kysyntä. Kauppakamarin mukaan myös epäily toiminnan kannattavuudesta nousee esille. ”Ansainta pienenee” ja ”byrokratia lisää kuluja”, vastataan kyselyssä.
 
Hämeen kauppakamarin toimialuetta ovat Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnat. Riihimäen seutu kuuluu kuitenkin Riihimäen-Hyvinkään kauppakamariin. (HäSa)
 

Mainos