Kanta-Häme

Hämeen yritystoimintaa pitää yllä usko tulevaan

Hämäläisillä yrityksillä on usko nykyistä parempaan. Hämeen kauppakamarin barometrin mukaan viennissä ja tilauskannoissa ei kuitenkaan mitään erityistä kasvua vuodentakaiseen.

Yritysten henkilöstömäärät ovat pienempiä kuin vuonna 2014. Investointihalukkuus on vain pienentynyt. Investointihalukkuutta kuvaava saldoluku oli nyt huhtikuussa -3, kun vielä marraskuussa se oli +5.

Kauppakamarin kyselyyn vastanneet yritykset uskovat kaikesta huolimatta liikevaihtonsa kasvavan. Viidennes vastaajista pitää toimialansa yleistä tunnelmaa optimistisena, vaikka markkinoiden yleistä tunnelmaa leimaa pessimismi.

Jätteiden määrä, jonka Kiertokapulan vastaanottaa, alkoi vähentyä viime vuonna. Toimitusjohtaja Kari Mäkinen kertoo, että kehitys on jatkunut tänä vuonna.

– Varsinkin rakennusjätteiden määrä on vähentynyt selvästi ja nähtävissä ie ole parantumista.

Forssan Suojapeitteen toimitusjohtaja Olli Mäenpää sanoo, että nykyisessä taloustilanteessa kaikkia kuluja ei voi lisätä myyntihintoihin.

– Verotus, työvoimakustannukset sekä sähkö- ja lämmityskulut on saatava kuriin yritystoiminnan edellytysten parantamiseksi. HäSa

Päivän lehti

30.3.2020