Kanta-Häme

Hämeenkaaren jälkeen uuteen areenaan

Hämeenlinnan liikuntahallit oy luovuttaa täysin palvelleen Hämeenkaaren ensi lokakuun lopussa vuokraisännälle eli Linnan tilapalveluille.

– Hämeenkaaren käyttäjiä palvelee elokuussa Pullerille valmistuva uusi Elenia-areena, jonne siirrytään joustavasti syyskuun aikana, kertoo toimitusjohtaja Jorma Hassinen Hämeenlinnan liikuntahallit oy:stä.

Aikataulu täsmentyy Hassisen mukaan vielä, eikä käyttäjien kannata olla huolissaan, vaikka vanhasta ja perinteisestä Hämeenkaaresta luovutaankin.

– Harrastusryhmille ja seuroille ilmoitetaan kullekin erikseen, kuka siirtyy minne ja milloin,

Katkosta kenenkään harrastustoimintaan ei kaupungissa tule siirtymävaiheessakaan.

– Johonkin tilaan kaikki pääsevät koko ajan.

Syksyllä on edessä uuden areenan sisäänajo, kun toiminnot ja kalustus viilataan kuntoon. Silloin tarkentuu myös Jorma Hassisen mukaan se, miten ja missä järjestyksessä käyttäjät uuteen areenaan siirtyvät.

– Ensimmäiseksi siirtyvät Eleniaan harjoittelemaan ja pelaamaan lentopallon huippujoukkueet ja sitten pikkuhiljaa muut.

Nykyisille Hämeenkaareen käyttäjille löytyy todennäköisesti hyvinkin tilaa Pullerilta. Jorma Hassinen ei voi kuitenkaan seurojen puolesta ottaa kantaa, millä perusteilla ne tilansa valitsevat.

Vuorojen jako valmistuu kesäksi

Hämeenlinnan sisäliikuntatilojen vuorot ovat olleet joka keväiseen tapaan haettavana ja niiden jako on parhaillaan kesken. Jako pyritään Hassisen mukaan saamaan valmiiksi toukokuun loppuun mennessä tai viimeistään alkukesän aikana.

– Voihan olla, että jotkut menevät Hämeenkaaresta myös muihin tiloihin kuin uuteen areenaan.

Jukolan saliin asennetaan ensi kesänä uusi matto, mikä parantaa sen käytettävyyttä esimerkiksi salibandyn pelaamisessa ja harjoittelussa.

Elenian vuorot pyritään jakamaan Jorma Hassisen mukaan joustavasti eri lajien välillä, eikä ole mitään järkeä esimerkiksi siinä, että areenassa olisi vuorotellen tunti lentopalloa ja salibandya.

– Jonkin verran siinä on palikoissa vääntämistä.

Etenkin päiväkäyttäjät tervetulleita

Uuteen areenaan ovat Jorma Hassisen mukaan tervetulleita kaikki ryhmät, eivät suinkaan pelkästään urheiluseurat.

– Esimerkiksi eläkeläisryhmät ovat päiväkäyttäjinä erittäin tervetulleita. Meille on tulossa eläkeläisille erikseen syyskuussa tutustumispäiväkin, Jorma Hassinen sanoo. Muita päiväkäyttäjiä ovat pääasiassa alueen koululaiset.

Käyttäjille muutto areenaan tuo jonkin verran korotusta perittäviin maksuihin.

– Aikuisten vuorolla yksi loosi iltakäytössä tulee olemaan hinnaltaan 38,30 euroa. Hinta nousee jonkin verran verrattuna Hämeenkaareen, mutta on verrattavissa salibandyhalliin, Iittalan tai Lammin liikuntahalleihin.

Hämeenlinnan liikuntahallit ottaa Elenia-areenaksi nimetyn Hämeenlinnan uuden urheilutalon vastaan 20. elokuuta.

Areenan vihkiäisottelut eli lentopallomaaottelut lajin maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuvien Suomen ja Belgian välillä pelataan perjantaina 22. elokuuta ja lauantaina 23. elokuuta. (HäSa)