fbpx
Kanta-Häme

Hämeenkatu virkoaa eloon

– Syksy näyttää Riihimäellä todella hyvältä. Parempaa tilannetta elinkeinoelämässä ei minun aikanani ole ollut, sanoo toimitusjohtaja Mika Herpiö Riihimäen Tilat ja Kehitys -yhtiöstä.

Herpiön lausumaa vahvistaa Hämeenkadun tyhjinä seisseiden näyteikkunoiden uusi elämä. Katukuvaa värittävät vastamuuttaneet kuntosali, pankki, nuorisoteatteri ja kangaskauppa.

– Muutama pieni liiketila seisoo vielä tyhjänä. Suuremmista vain entiset Aurinkoapteekin ja Aamupostin katutason tilat ovat enää tyhjinä.

Kauppakeskus Majakasta muuttaneen postin tiloihinkin on jo saatu uusi vuokralainen, mutta nimi julkistetaan lähipäivinä.

Lähiaikoina kaupungin elinkeinoyhtiö pääsee kertomaan Herpiön mukaan myös teollisuuspuolen uusista kuvioista.

Villa heijastui hetken naapuriin

Hyvinkään kaupungin keskustaan keväällä valmistunut kymmenien tuhansien neliöiden laajuinen kauppakeskus Villa näkyi Herpiön mukaan Riihimäen liikkeissä huhti-toukokuussa selvänä myynnin notkahduksena.

– Nyt kauppiaat kertovat myynnin tasaantuneen ja joillakin aloilla on päästy jopa ennätyslukemiin, Herpiö sanoo.

Keskustan kauppiaat olivat edellisen kerran ahdingossa Riihimäellä muutama vuosi sitten, kun aseman seudulle valmistunut kauppakeskus Atomi veti kaupat ja asiakkaat asemalle.

Nyt muutama yritys on siirtynyt Atomista ja Liikeradasta takaisin Hämeenkadun varrelle. Ensimmäisenä muutti Marimekon tuotteita myyvä Marikko ja nyt myös Lammin Säästöpankki.

Potkua keskustan kehitykseen

– Nyt on aika pohtia, voidaanko kaavaan merkitty koko kävelykeskusta ottaa tosissaan käyttöön. Yrittäjien ja asiakkaiden mietteet kootaan ensi viikolla jaettavalla kyselyllä, Mika Herpiö kertoo.

Yrittäjät lähtevät yhdessä Riihimäen Tilojen ja Kehityksen, kauppakamarin ja Laurean ammattikorkeakoulun kanssa hakemaan alueen kehitykselle linjoja.

Keskustan toimivuutta ja viihtyvyyttä halutaan parantaa. Kävelyalue voisi kattaa kahden korttelin pätkän Hämeenkatua ja Kauppakujan kokonaan.

Hämeenkadun varren, Kauppakadun, Keskuskadun, Kauppakujan ja Temppelikadun varren yrittäjien ja asiakkaiden täytettäväksi jaetaan kysely, jossa haetaan myös uusia ideoita ja toiveita.(HäSa)

Sokoksen tilalle kerrostaloja

Vanha Sokoksen rakennus, kaupungin ensimmäinen tavaratalo liukuportaineen seisoo autiona. Rakennusta ei enää vuokrata ennnen kuin se puretaan.

Rakennuttajapäällikkö Mika Viitamäki YIT:ltä arvioi, että purkaminen alkaa ensi vuonna. Tontin kaavamuutos on vielä ennen joulua kaupunginvaltuuston hyväksyttävänä.

– Kahden asuin-liiketalon suunnittelu käynnistyy heti, kun kaava vahvistuu. Talojen tieltä puretaan ensin vanha rakennus.

Kerrostalojen rakentaminen saattaa alkaa jo ensi vuoden aikana markkinatilanteesta riippuen. Talojen katutasoon valmistuu noin 600 kerrosneliötä liiketilaa.(HäSa)

Menot