Kanta-Häme

Hämeenlinna allekirjoitti Kölnin julistuksen – Nuoret valmistelivat julkilausuman lapsiystävällisestä kotikunnastaan

Camilla Lehtimäen, 17, ja Sonja Mäenpään, 18, valmistelema julkilausuma luovutettiin kaupunginjohtajille perjantaina.
Hämeenlinna on Suomen ensimmäinen lapsiystävällinen kunta. Kuva on vuodelta 2017, kun Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettiläs Eija Ahvo vieraili Turengin yhteiskoulussa ja lukiolla. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinna on Suomen ensimmäinen lapsiystävällinen kunta. Kuva on vuodelta 2017, jolloin Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettiläs Eija Ahvo vieraili Turengin yhteiskoulussa ja lukiolla. Kuva: Pekka Rautiainen

Saksan Kölnissä järjestettiin tiistaista perjantaihin UNICEFin maailman ensimmäinen Lapsiystävällinen kunta -konferenssi.

Reilut sata kaupunginjohtajaa yli 40 maasta ilmaisi sitoumuksensa lapsen oikeuksien toteuttamiseen. Suomesta kymmenen kaupunginjohtajaa allekirjoitti Kölnin julistuksen, jotta jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat jatkossa entistä paremmin.

Suomen ensimmäisestä lapsiystävällisestä kunnasta Hämeenlinnasta konferenssissa olivat mukana nuoret Camilla Lehtimäki, 17, ja Sonja Mäenpää, 18. He valmistelivat julkilausumaa, johon on koottu nuorten näkemyksiä lapsiystävällisestä kotikunnasta. Julkilausuma luovutettiin kaupunginjohtajille perjantaina.

Paikan päällä olivat myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja osallisuusohjaaja, Lapsiystävällinen kunta-koordinaattori Veera Antikainen. Kenakkala piti puheenvuoron siitä, miten lapsiystävällinen kuntatyö on vaikuttanut hämeenlinnalaisten lasten ja nuorten elämään.

Forssaa edustivat sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen ja kasvatus- ja opetuspäällikkö, lapsiystävällinen kunta-koordinaattori Tiina Kemppainen.

Konferenssin tarkoituksena oli saattaa yhteen lapsiystävällisten kuntien edustajat sekä lapset ja nuoret vaihtamaan ajatuksia hyvistä käytännöistä ja ideoimaan uusia tapoja edistää kuntien lapsiystävällisyyttä.

Lasten oikeudet toteutuvat etenkin kunnissa, sillä 90 prosenttia lasten elämään vaikuttavista päätöksistä tehdään kuntatasolla. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic