Kanta-Häme

Hämeenlinna ei tutki vuotoväitettä

Ajankohtainen Sunny Car Center -sotku ei noussut Hämeenlinnan valtuustossa esille millään lailla. Yksikään valtuustoryhmä ei tehnyt myöskään valtuustoaloitetta esillä olleen ns. tilapäisen valiokunnan perustamiseksi ja kaupunginhallituksen luottamuksen puntaroimiseksi.

Valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) kertoi kokouksen jälkeen luopuneensa valtuutettujen hänelle viikko sitten antamasta selvitystehtävästä vuotoepäilyä koskien. Muun muassa valtuutettu Kari Ilkkala (ps.) on kritisoinut Kiemungin ottaneen asiassa roolin, joka ei hänelle kuulu.

– Tässä kävi niin, että viestinviejä ammuttiin. Tästä eteenpäin toimin siten, että jos minulle toimitetaan mahdollisia todisteita, ohjaan ne suoraan kaupungin kansliaan ja valtuustoryhmille, Kiemunki sanoo.

SCC:n toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on syyttänyt kahta perussuomalaista valtuutettua Lulu Rannetta ja Ismo Soukolaa salassapidettävien tietojen vuotamisesta sambialaismedialle.

Ranne ja Soukola ovat päättäneet tehdä tutkintapyynnön Ritaluoman väitteistä poliisille. Kiemungin mukaan myös Ritaluoma on aikeissa tehdä asiasta rikosilmoituksen.

– Kaupungilla ei ole nykyisillä tiedoilla tarvetta omiin tutkimuksiin tai toimiin. Jos jotain uutta asiassa ilmenee, tilanne käsitellään ryhmissä, Kiemunki sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic