Kanta-Häme

Hämeenlinna haki töihin entisiä nokialaisia

Hämeenlinna kävi houkuttelemassa Microsoftin irtisanottuja työntekijöitä Hämeenlinnaan. Kaupungin elinkeinoyhtiö osallistui Espoossa keskiviikkona rekrytointitapahtumaan, joka on osa Microsoftin irtisanottujen työntekijöiden Polku-ohjelmaa.

Järjestäjän ilmoituksen mukaan tapahtumaan osallistui 500 henkilöä. Näytteilleasettajia oli Microsoftin toimitalossa 70, joista Hämeenlinna oli ainoa kaupunki.

Hämeenlinnasta tapahtumaan osallistui myös IT-yritys Ambientia. Se ilmoittaa varmasti onnistuneensa tavoitteissaan.

– Päätavoitteena meillä oli Ambientian tunnettavuuden parantaminen ja yleiset rekrytointimahdollisuudet sekä verkostoituminen muiden firmojen kanssa, kertoo Ambientian HR Specialist Minna Luiro.

Hämeenlinna muistutti tapahtumassa Hämeenlinnan sijainnista kasvukäytävän keskipisteessä. Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen sanoo, että tapahtumassa heräteltiin miettimään Hämeenlinnaa vahvana vaihtoehtona.

– Hämeenlinnasta perheen molempien aikuisten on helppo tehdä etätöitä ja tarpeen mukaan liikkua moottoritietä molempiin suuntiin.

Linnan Kehityksellä oli etukäteen tietoja neljän yrityksen mahdollisista avoimista työpaikoista. Linnan Kehityksen sijoittamispalveluiden asiantuntija Mika Kannisto uskoo, että yrityksille löydettiin niiden tarpeita vastaavia asiantuntijoita.

– Muutamien kanssa keskustelimme myös uuden yrityksen perustamisesta Hämeenlinnaan, Kannisto kertoo.

Microsoft osti Nokian matkapuhelinliiketoiminnan vuonna 2014, jonka jälkeen se on ajanut liiketoimintaa alas. Microsoftin 2 300 Suomen työntekijää, jotka yhtiö irtisanoi vuonna 2015, on perustanut jo 150 startup-yritystä. HäSa