Kanta-Häme

Hämeenlinna jakaa kolmen vuoden aikana kaikille 4.–9.-luokkalaisille henkilökohtaiset päätelaitteet

Hämeenlinnassa jaetaan ensi vuonna jokaiselle 4.- ja 7.-luokkalaiselle oma päätelaite.

Kyse on perusopetuksen tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön strategian mukaisesta toimenpiteestä.

– Jaamme seuraavien kolme vuoden aikana joka syksy kaikille kaupungin 4.-ja 7.-luokkalaisille henkilökohtaiset päätelaitteet, jotka ovat heidän käytössään seuraavat kolme vuotta, kertoo Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointipalvelujen digikehittämispäällikkö Jari Harvio.

Oppilaan siirtyessä alakoulusta yläkouluun hän saa uuden kolmevuotisen laitteen.

– Laitteet ovat leasing-laitteita, ja jokainen oppilas saa käyttöönsä uuden laitteen. Kolmen vuoden käytön jälkeen laite palautuu myyjälle, Harvio kertoo.

 

Harvio kertoo, että kolme vuoden aikana pyritään siihen, että päätelaitteet saadaan portaittain kaikkien kaupungin 4.–9.-luokkalaisten käyttöön. Myös Hämeenlinnan 1.–3.-luokkalaisille hankitaan riittävästi laitteita opetuskäytön tarpeisiin, mutta ne eivät ole henkilökohtaisia.

Tarkoitus ei ole kuitenkaan siirtyä kokonaan digitaalisuuteen, vaan ainoastaan mahdollistaa laitteiden käyttö silloin, kun ne palvelevat opetusta. Päätelaite on siis yksi opetuksen ja oppimisen työkalu muiden joukossa.

– Oppilaille jaettavilla päätelaitteilla halutaan taata eri koulujen oppilaiden yhdenvertainen mahdollisuus hyödyntää digitaalisuutta, Harvio sanoo. HÄSA