Kanta-Häme

Hämeenlinna jakaa sata 375 euron avustusta

Ensi vuoden avustusten jaossa hakija saa lisäpisteitä, jos toiminta tai tilaisuus liittyy jollakin tavoin kaupungin 375-vuotisjuhlaan tai Sibeliuksen 150-vuotisjuhlaan.

Kaupunki täyttää ensi vuonna 375 vuotta. Sibeliuksen syntymästä tulee 150 vuotta 2015.

Elämänlaatulautakunta (elala) jakaa avustukset taas alkuvuodesta. Tällä viikolla se päättää tarkistuksista avustuskäytäntöihin.

Ne liittyvät tulossa oleviin juhlavuosiin.

– Ensi vuoden tilausbudjettiin on varattu määräraha kaupungin 375-vuotisjuhliin. Siitä osa varataan yksityisten ihmisten tai järjestöjen järjestämiin pieniin tapahtumiin tai tempauksiin, tilaajapäällikkö Timo Koivu kertoo.

Jakoon tulee sata 375 euron avustusta.

– Tapahtumat voivat olla vaikka jotain pop up -juttuja tai mitä tahansa kaupunkilaiset keksivätkin. Näiden avustusten haku alkaa tammikuussa ja jatkuu niin kauan kuin rahaa riittää.

Pari kuvaa nettisivulle

Näihin juhla-avustuksiin liittyvä byrokratia on paljon kevyempää kuin tavallisesti.

Tapahtumassa pitää olla esillä juhlavuosiin liittyvää materiaalia. Lisäksi siitä on laadittava lyhyt selostus ja pari valkokuvaa, jotka voi julkaista kaupungin nettisivuilla.

Tilaisuuden pitää olla kaikille avoin ja järjestäjiä pitää olla vähintään kaksi. Juhla-avustuksista päättävät elalan tilaajapäälliköt.

Muuten avustuksiin on jaossa yhteensä 430 000 euroa. Nykyään elala jakaa kaikki avustukset. Hakuaika on tammikuussa. (HäSa)

Päivän lehti

21.2.2020