fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinna järjestää tänään kaupunkilaisille syntymäpäiväjuhlan - Museoihin vapaa pääsy kaupungin 380-vuotispäivänä

Verkatehtaan Lasipihalla juhlitaan 19. tammikuuta 380-vuotiasta kaupunkia.
Kaupungin 380-vuotissyntymäpäiväjuhlaa vietetään perinteiseen tapaan Verkatehtaan Lasipihalla. Kuva: Terho Aalto, arkisto

Hämeenlinnan kaupunki täyttää 380 vuotta tänään lauantaina 19. tammikuuta.

Syntymäpäiväjuhlaa vietetään perinteiseen tapaan Verkatehtaan Lasipihalla. Kaikille kaupunkilaisille avoin tilaisuus alkaa kello 13.30 kakkukahveilla, joita riittää noin 400 ensimmäiselle.

Tervetulosanat lausuu kaupunginjohtaja Timo Kenakkala. Ohjelmaan kuuluu perinteisesti kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkintojen jako. Voittajat on valinnut sivistys- ja hyvinvointilautakunta.

– Valinta oli haastava, koska kaupungissa on paljon kulttuurintekijöitä ja aktiivisia liikuntatoimijoita, mutta on hyvä, että vaihtoehtoja löytyy paljon, toteaa kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen.

 

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunki täyttää 380 vuotta – Katso onnitteluvideo

 

Hämeenlinna-seura ry puolestaan jakaa kotiseutupalkinnon.

Lisäksi tilaisuudessa jaetaan kaupunginjohtajan innovaatiopalkinto ja Hämeenlinnan suuren tarinakilpailun palkinto.

Musiikista vastaavat Saara Pitkänen ja Saila Märkjärvi Sibelius-opistosta ja K.i.M.-yhtye eli Heikki “Hopo” Kuuselan bändi Keski-ikäiset Miehet.

Tilaisuus päättyy noin kello 15.50

 

Lue myös: Tahtipuikko heiluu tänään Tavastilassa – Yleisökin pääsee kokeilemaan jousisoittajiston johtamista

 

Juhlapäivän kunniaksi kaupungin museokohteisiin on vapaa pääsy.

Mukana ilmaispäivässä ovat Hämeen linna, Museo Militaria, Hämeenlinnan taidemuseo sekä kaupunginmuseon kohteet Museo Skogster, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo.

Museo Skogsterissa on nähtävillä viimeistä viikonloppua Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttely. Opastettu kierros on kello 13. Lisäksi nähtävillä on Hämeenlinnan syntymäpäivän teemaan sopivasti Ooh, Hämeenlinna! -perusnäyttelyn 24 minuuttinen multivisio kaupungin historiasta.

Taidemuseossa on esillä Kotimaan kasvot -näyttely, jonka teoksissa matkataan erämaamaisemista ihmisen muokkaamille kaskimaille ja kulttuurimaisemiin, sekä kuvanveistäjä Mikko Hovin veistoksia. Yleisöopastus on kello 14.

Museo Militaria tarjoaa perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvat näyttelyt Viestisotaa Rukajärvellä ja Viestijoukkojen synty sekä toiminnallisen QSO – Minulla on yhteys! -näyttelyn.

700-vuotiaan Hämeen linnan historiaan sekä loiston ja rappion päiviin pääsee tutustumaan joko omatoimisesti tai tasatunnein kello 11, 12, 14 ja 15 alkavilla kierroksilla.

Sibeliuksen syntymäkodissa on yleisöopastus kello 15 ja Palanderin talossa vapaa kierto omaan tahtiin. Palanderin talossa esitellään hämeenlinnalaista porvariskotia 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Sibeliuksen syntymäkodissa kerrotaan säveltäjämestarin poikavuosista sekä 1860–1880-lukujen Hämeenlinnasta. HÄSA

 

Lue myös: Suuri tarinakilpailu kertoo Hämeen historiasta – Voittajat julkistetaan Hämeenlinnan syntymäpäivillä Verkatehtaalla

Menot