Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinna julkaisi Rimpelän powerpoint-esityksen sen jälkeen, kun oikeusoppineet arvostelivat salaamista

Markku Rimpelä kirjoittaa selvityksessään "Tulkitsi Seminaarin koulun tilojen vuokraamisen ja tutkimushankkeen erillisiksi toisistaan."
Markku Rimpelä antoi 2. joulukuuta kaupunginhallitukselle Powerpoint-esityksen.

Hämeenlinna julkaisi perjantaina tiedotteen Seminaarin koulun vaiheista ja kustannuksista sekä strategiajohtaja Markku Rimpelän kaupunginhallitukselle antaman Powerpoint-esityksen.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kieltäytyi tällä viikolla antamasta mitään tietoa selvityksestä, jonka Rimpelä antoi kaupunginhallitukselle 2. joulukuuta. Oikeusoppineet arvostelivat ankarasti Hämeenlinnan kaupunkia perjantain Hämeen Sanomissa. Ne katsoivat kaupungin toimivan lainvastaisesti ja epäilivät sen aitoa halua selvittää tilaajajohtajana toimineen Rimpelän jääviys.

Lue myös: Kaupunki salaa Markku Rimpelän antaman selvityksen – Professori tyrmää kaupunginjohtajan perustelut (13.12.2019)

Lue myös: Kommentti: Hämeenlinnan latu Rimpelän esteellisyysselvityksessä vie Kittilään (13.12.2019)

Uutiskertaus: Tästä Rimpelän ja Seminaarin koulun selvityksessä on kyse: Neljän kohdan uutiskertaus (13.12.)

”Tulkitsi erillisiksi”

Poliisi kertoi tällä viikolla aloittavansa rikostutkinnan, jossa Rimpelää epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

”Markku Rimpelä tulkitsi Seminaarin koulun tilojen vuokraamisen sekä Tekesin oppimisen ja uuden luomisen tilat -tutkimushankkeen erillisiksi toisistaan”, Rimpelä kirjoittaa esityksessään.

Rimpelän yhteenvedosta on edelleen salattu ilmeisesti taloudellisia lukuja sekä Rimpelälle virkavapaan ajalta maksetun palkan määrä. Tutkimushankkeen kustannuksiksi kerrotaan kuitenkin 446 000 euroa.

Rimpelä esitteli Seminaarin koulun tilojen vuokraamisen Suomen yliopistokiinteistöiltä samaan aikaan, kun hänen yrityksensä Finnish Education Group sai rahaa Suomen yliopistokiinteistöiltä. Rimpelän yhtiökumppanin arkkitehtitoimisto suunnitteli Seminaarin koulun tilojen muutostyöt.

Luettelo tapahtumista

Kaupunginhallitukselle esitetty Powerpoint-esitys oli pitkälle luettelo tapahtumista ja kaupungin päätöksistä eikä sisältänyt juuri uutta tietoa asiasta. Selvityksessä ei niin ikään kerrottu, miksi Rimpelä oli esitellyt vuokraamista, vaikka hän ja hänen kumppaninsa olivat liikesuhteessa toisen osapuolen kanssa.

Hämeenlinna korostaa Rimpelän sivutoimi-ilmoitusta ja kaupunginlakimiehen tekemää selvitystä hänen esteellisyydestä. Nämä asiakirjat ovat kaupungin julkaisemien selvitysten liitteenä.

Rimpelä ilmoitti kaupungille Finnish Education Groupista. Kaupunginlakimiehen selvityksessä sanotaan, että Rimpelän mukaan yritystoiminnasta ja hallituksen puheenjohtajuudesta ei ole aiheutunut virantoimituksessa esteellisyystilanteita.

Rimpelä ei selvittänyt millään tavoin sitä, että hän toimi keskeisesti Nummikeskuksen rakentamisessa ja hänen yrityksensä teki samaan aikaan siitä konsultointityötä.

Julkaisemisesta sovittiin

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa, että se ja Markku Rimpelä sopivat yhdessä asiakirjojen julkaisemisesta.

Kaupunginjohtaja Kenakkala on ilmoittanut, että kaupunki on pyytänyt Kuntaliitolta selvityksen Seminaarin koulusta. Kun selvityspyyntöä on pyydetty Kenakkalalta, hän on kertonut antaneensa toimeksiannon vain suullisesti. HÄSA

 

Uutiskertaus: Tästä Rimpelän ja Seminaarin koulun selvityksessä on kyse: Neljän kohdan uutiskertaus (13.12.)

 

Lue myös: Kaupunki salaa Markku Rimpelän antaman selvityksen – Professori tyrmää kaupunginjohtajan perustelut (13.12.2019)

Lue myös: Kommentti: Hämeenlinnan latu Rimpelän esteellisyysselvityksessä vie Kittilään (13.12.2019)

Päivän lehti

19.1.2020