Kanta-Häme

Hämeenlinna kasvaa, muu maakunta kutistuu - Hämeenlinnalaisia on nyt 67 713

Hämeenlinna on Kanta-Hämeen ainoa kasvava kunta. Maakunta on menettänyt jo lähes 750 asukasta tänä vuonna.
Hämeenlinnan ja Riihimäen asukasluvun odotetaan kääntyvän lähivuosina kasvuun. Hämeenlinnalaisia oli torin täydeltä katsomassa Sibelius-fantasiaa tänä vuonna. Kuva: Tomi Vesaharju

Kanta-Hämeen asukasmäärä on tänä vuonna vähentynyt jo 746 hengellä. Maakunnan kunnista vain Hämeenlinna on onnistunut kasvattamaan väkilukuaan tänä vuonna.

Tiedot käyvät ilmi Hämeen liiton tiistaina julkistamasta väestökatsauksesta. Tiedot ovat tämän vuoden kahdeksalta ensimmäiseltä kuukaudelta.

 

Hämeenlinnan asukasluku kasvoi alkuvuonna aikana 51 hengellä ja kaupungin asukasluku oli ennakkotiedon mukaan 67713 henkeä.

Samaan aikaan Hämeenlinnan seutukunnan väestö kuitenkin väheni 174 hengellä, sillä sekä Hattula että Janakkala menettivät kumpikin yli sata asukasta.

 

Maakunnallisesti katsottuna Hämeenlinnan seutukunta selvisi selvästi parhaiten alkuvuonna, sillä sen väestö väheni vain 0,19 prosentilla. Samaan aikaan Forssan seutukunta menetti 0,70 prosenttia väestöstään ja Riihimäen seutukunta 0,75 prosenttia.

Kaikissa maakunnan kunnissa syntyvyys oli kuolleisuutta pienempää. Tilanne on sama kaikilla Suomen alueilla.

Kanta-Hämeessä tammi-elokuun aikana syntyneitä oli 421 vähemmän kuin kuolleita.

 

Hämeenlinna oli alkuvuonna maakunnan kunnista ainoana voitolla maan sisäisessä muutossa (+151 henkeä), kun kaikissa muissa kunnissa lähtijöiden määrä oli tulijoita suurempi.

Kun maahanmuuttokin lasketaan mukaan, oli Hämeenlinnan muuttovoitto alkuvuonna 208 henkeä.

 

Kaikista Suomen maakunnista väestöään pystyivät kasvattamaan vain Ahvenanmaa (+0,97%), Uusimaa (+0,75%), Pirkanmaa (+0,5%), Varsinais-Suomi (+0,2%) ja Pohjois-Pohjanmaa (+0,01%).

Kanta-Hämeen väestö väheni 0,43 prosentilla. Ylivoimaisesti pahiten väestön vähenemisestä kärsi Etelä-Savo, joka menetti alkuvuonna 1767 asukasta (-1,22%).

Koko Suomen väestö kasvoi alkuvuonna 0,11 prosentilla. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020