Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinna laajentaa sairaan lapseen hoitoon liittyviä käytäntöjä – Nyt palkallista vapaata saa myös alle 17-vuotiaan sairastuessa vakavasti

Kuva: Markku Tanni
Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnan kaupungin työntekijä voi jatkossa saada palkallisen vapaan, jos hänen alle 17-vuotias lapsensa sairastuu äkillisesti ja vakavasti tai hänelle sattuu tapaturma.

Kaupunki laajentaa näin sairaan lapsen hoitamiseen liittyviä periaatteitaan. Käytäntö on, että kaupungin työntekijöiden on mahdollista jäädä hoitamaan alle 12-vuotiasta sairasta lastaan enintään neljäksi päiväksi omalla ilmoituksellaan. Palkka maksetaan enintään kolmelta peräkkäiseltä päivältä.

Kaupungin tiedotteen mukaan palkallinen vapaa voidaan myöntää nyt myös alle 17-vuotiaan lapsen lääkärissä tai sairaalassa käyntiä tai sairaalassa oloa varten, jos kyseessä on äkillinen ja vakava sairaus tai tapaturma. Äkilliseksi tai vakavaksi sairaudeksi ei lueta esimerkiksi influenssaa, kroonisia sairauksia tai terapiahoitoa.

Enintään yhden päivän mittainen palkallinen vapaa myönnetään yhden kerran sairautta tai tapaturmaa kohden. Käynnin jälkeen on toimitettava lapsen lääkärintodistus esimiehelle.

Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa Unicefin myöntämän Lapsiystävällinen kunta-tunnustuksen ja on uusinut sen jo kolme kertaa.

Kaupungin mukaan palkalliseen vapaaseen liittyvä uudistus täydentää ja vahvistaa tätä toimintamallia. Lisäksi vapaalla on merkitystä henkilöstön jaksamisessa ja työssä viihtyvyydessä.

Hämeenlinnan kaupunki tukee työn ja perhe-elämän joustavaa yhteensovittamista myös muilla keinoin. Aiemmin on otettu käyttöön esimerkiksi etätyömahdollisuudet ja julkisessa kaukoliikenteessä kuljetun työmatkan lukeminen työajaksi.