Kanta-Häme

Hämeenlinna liputtaa EU:lle

Joensuun kaupunki on haastanut kaikki eurooppalaiset kaupungit ja kunnat liputtamaan Euroopan lipulla heinäkuun viimeisenä torstaina 28. heinäkuuta.

Idean syntymisestä on kulunut vasta viikko, mutta jo perjantaina avattiin kampanjan verkkosivut kaikilla virallisilla EU-kielillä (connectingeuropeans.eu).

– Yhteisellä liputuspäivällä haluamme muistuttaa itsellemme ja muille, että vaikka Eurooppa on kaukana täydellisestä, ongelmien ratkaisemiseksi kannattaa ponnistella yhteistuumin, perustelee Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen aloitetta.

Hämeenlinna otti ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina vastaan Joensuun haasteen. Haaste tehtiin torstaina ja sille perustetuilla verkkosivuilla on jo parikymmentä vastausta.

Hämeenlinnan lisäksi lipun vetävät salkoon heinäkuun viimeisenä torstaina ainakin Pirkkala, Vaasa, Kemi ja Orivesi. Kampanjassa on mukana myös kaupunkeja muun muassa Saksasta, Ukrainasta ja Kreikasta.

Kampanjassa voi olla mukana kuka tahansa ja miten tahansa kunhan ilmoittautuu mukaan verkkosivuilla ja laittaa lipun esille tavalla tai toisella 28. päivä.

Kuva pitää jakaa nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #WeAreEurope.