Kanta-Häme

Hämeenlinna luopuu kehitysyhteistyöstä

 

Epävakaa poliittinen tilanne Keniassa on yksi syy siihen, että Hämeenlinna on päättänyt luopua Pohjoinen-etelä –yhteistyöstä.

Kaupunki on ollut mukaan Kuntaliiton koordinoimassa ja ulkoministeriön rahoittamassa yhteistyöohjelmassa, jonka tavoitteena on ollut kehittää paikallishallintoa ja kehittää pohjoisen ja etelän kuntien suoraa yhteistyötä.

Hämeenlinna on tehnyt yhteistyötä kenialaisen Nakurun kaupungin kanssa jo useita vuosia.

Meneillään olevan kolmivuotisen ohjelmakauden painopiste on koulutuksessa ja ympäristössä.

Yhteistyöhankkeet ovat liittyneet hyvään hallintoon, ympäristövaikutuksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Ohjelmakausi päättyy vuodenvaihteessa. Kaupunginhallitus päätti, ettei seuraavalle ohjelmakaudelle enää haeta rahoitusta.

 

Ohjeet muuttuvat

Kenian epävarman poliittisen tilanteen lisäksi asiaan vaikuttaa se, että uusissa yhteistyöohjeissa osallistujakunnat on velvoitettu maksamaan omavastuuosuus, joka on 10 prosenttia rahoituksesta.

Asiaan vaikuttanee myös se, että ulkoministeriö järjesti yhteistyöhankkeista erityistilintarkastuksen viime vuonna. Hämeenlinnan toiminnasta ei löytynyt huomautettavaa. Hanke kuitenkin keskeytyi erityistilintarkastuksen ajaksi.

Nyt se viedään suunnitelmien mukaisesti loppuun vuodenvaihteeseen mennessä. Seuraaville vuosille rahoitusta ei haeta.

Myös Hattula ja Janakkala ovat olleet mukana Pohjoinen-etelä –yhteistyöohjelmassa, mutta ovat päättäneet luopua siitä. Niiden kumppanina on ollut Nyahururu, niin ikään Keniasta. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic