Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinna on saanut myytyä, lakkautettua ja yhdistettyä yhtiöitään

Useita kaupungin omistamia yhtiöitä on lakkautettu, myyty tai yhdistetty.
Hämeenlinnan Pysäköinnin liiketoiminnan järjestelyn selvittämistä jatketaan. Tavoitteena on saada asiasta päätös kuluvan vuoden aikana.

Hämeenlinnan kaupunki on pystynyt pudottamaan tytäryhtiöidensä lukumäärän 29:stä 25:een. Osakkuusyhtiöiden lukumäärä on pudonnut 18:sta kymmeneen.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus sai maanantaina katsauksen konsernirakenneuudistuksen etenemisestä. Uudistuksen tarkoituksena oli vähentää kaupungin omistamien yhtiöiden määrää merkittävästi yhdistämällä, lakkauttamalla ja myymällä toimintaa.

Hämeenlinnan merkittävin rakenneuudistus oli Tekmen ja Linnan Ateriapalvelujen myynti Palmialle. Omistus siirtyi Palmialla viime vuonna, mutta kaupan lopullinen täytäntöönpanotilitys tehtiin tämän vuoden puolella.

Kaupunginhallitus on päättynyt myydä Työsykkeen. Kilpailutus myynnistä valmistuu huhtikuussa. Osakkeiden myynnistä on tarkoitus päättää touko–kesäkuussa.

Hämeenlinnan Eteläranta -yhtiön toiminta siirrettiin kaupungin omaksi toiminnaksi viime maaliskuussa. Yhtiön toiminta päättyi virallisesti marraskuussa.

Kantolan tapahtumapuiston rakenteet siirrettiin kaupungille vuoden vaihteessa. Elinkeinoyhtiö Linnan kehitys jatkaa toiminnan operointia.

Hämeenlinnan Pysäköinnin liiketoiminnan järjestelyn selvittämistä jatketaan. Tavoitteena on saada asiasta päätös kuluvan vuoden aikana. Hämeenlinna jatkaa neuvotteluja Suomen Hopealinjan omistuksesta mahdollisten sijoittajien kanssa.

Lammin Kehitysosakeyhtiö Myötätuuli on asetettu selvitystilaan. Yhtiön purkamisen on määrä varmistua kuluvan vuoden keväällä.

Työvalmennussäätiö Luotsin asemaa selvitetään edelleen. Säätiön on tarkoitus jättää esitys in house -asemastaan huhtikuun loppuun mennessä. In house -asema tarkoittaa, että yhteisö ei kilpaile vapailla markkinoilla vaan julkinen yhteisö ostaa sen palvelut.

Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin on tehtävä kuluvan vuoden aikana rakenteelliset muutokset teatteritoiminnan turvaamisesta. Kaupunginhallitus käsittelee teatteriyhtiön tilaa maaliskuussa.

Kuntapro ja Kunnan Taitoa -yhtiöt yhdistyvät kevään aikana Sarastiaksi. Kun Hämeenlinnan omistus Sarastiasta jää vajaaseen 18 prosenttiin, se ei ole enää kaupungin osakkuusyhtiö. HÄSA