Kanta-Häme

Hämeenlinna on Spektrin särkyneiden toiveiden kaupunki

Musiikkiteatteriryhmän syksyn ponnistus huipentuu Verstas-näyttämön kahteen esitykseen lauantaina.
Musiikkiteatteri Spektrin kokoonpanoon kuuluvat Laura Kuisma (ylärivi vas.), Iina Sihvonen, Christa Talikka, Saila Märkjärvi, Margarita Eklund sekä Helena Puukka (alarivi vas.) ja Aino Rättyä.

Musiikkiteatteri Spektri koostuu seitsemästä naisesta, jotka kaikki ovat ammattimuusikoita. Kaikkia myös yhdistää jollain lailla Hämeenlinna.

– Meistä osa asuu tai on asunut Hämeenlinnassa, ja muut on hämeenlinnalaistettu. Hämeenlinna on meille kaikille tärkeä kohtaamispaikka, nauraa hämeenlinnalainen laulaja-näyttelijä Christa Talikka.

 

Pyhäinpäivänä lauantaina Spektri esittää Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä kahdesti esityksensä Särkyneiden toiveiden kaupunki. Ne ovat samalla myös esityksen ainoat näytökset ainakin näillä näkymin.

– Olemme tehneet itse kaiken esitystä varten, ja myös tilan vuokran ja kaiken muun maksamme itse. Se on aika raskas urakka ja siksi päätimme, että järjestetään nämä kaksi näytöstä, ja se on siinä, Talikka kertoo.

Esitysten määrää rajoittaa myös se, että kaikki naiset ovat kukin tahoillaan muissa töissä, ja yhteisten harjoitteluaikojen järjestyminenkin on vaatinut vaivaa ja sovittelua.

– Me olemme kokoontuneet pienempinä ryhminä, mutta tällä viikolla ennen lauantaita vedämme koko porukan harjoituksia, Talikka kertoo.

 

Spektri on toiminut nyt muutaman vuoden, ja se perustettiin täyttämään tarvetta tehdä musiikkiteatteria moneen taipuvalla kokoonpanolla. Ryhmä muodostui hämeenlinnalaisista muusikoista ja Sibelius-akatemian opiskelijaystävistä yhteisten produktioiden kautta.

– Nyt me olemme myös ystäväporukka sen lisäksi, että työskentelemme yhdessä, Talikka kuvaa.

Särkyneiden toiveiden kaupunki kertoo Talikan mukaan lähtemisestä, kohtaamisista ja päätöksenteosta, ja siinä sivussa Hämeenlinnasta.

– Meidän ensiesityksemme nähtiin Verstas-näyttämöllä syksyllä 2016. Tässä uudessa esityksessä kiteytyvät toisaalta rakkaus ihanaa, tuttua kotia kohtaan ja samalla kyllästyminen samoihin kuvioihin. Uusien asioiden nälkä ja tuntemattoman pelko.

Esitys koostuu tutuista lauluista pophiteistä musikaalimusiikin kautta iskelmiin. Kaikki kappaleet on sovitettu esitystä varten uudestaan. Tarina on juonellinen kokonaisuus, jota kappaleet vievät eteenpäin. HÄSA

 

Särkyneiden toiveiden kaupunki Verstas-näyttämöllä (Keinusaarentie 5) 3.11. kelo 13.30 ja 18.30. Esitys kestää noin tunnin.