fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinna palveli keikkavieraita

Keskiviikkona Kantolan tapahtumapuistossa järjestetty Iron Maidenin konsertti ja siihen liittyvät järjestelyt onnistuivat suunnitelmien mukaan.

Tapahtumajärjestäjä Live Nation ja Linnan Kehitys kehuivat kilpaa sitä, kuinka hienosti päivä sujui. Lipunmyynti kasvoi viimeisten päivien aikana 23 000:een.

– Nyt Kantolaa on testattu maksimikapasiteetilla ja vähän pienemmällä yleisömäärällä. Sekä me että Hämeenlinnan kaupunki olemme saaneet arvokasta kokemusta, Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen hehkuttaa.

Myös illan pääesiintyjät olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja Kantolassa kasvavaan ”rockin vihreimpään nurmeen”.

Konserttivieraita saapui Hämeenlinnaan sekä muualta Suomesta että ulkomailta. Keskustan lähistön hotelleissa kävijämäärä näkyi normaalia arkea kiireisempinä päivinä.

– Kuten AC/DC:n keikkapäivänä, oli nytkin hotelli täynnä. Keskiviikkona terassi täyttyi ennen konserttia ja vielä sen jälkeen, kertoo Vaakunan hotellipäällikkö Jouni Kämäri.

Cumuluksen vuoropäällikön Merja Ylisen mukaan myös heillä oli talo täynnä. Ravintola Huviretkessä keikan vaikutukset näkyivät normaalia rauhallisempana iltana.

Baarien myynti oli suurin piirtein viikonlopun luokkaa. Myös Aulangolla hotellivieraita oli huomattavasti normaalia enemmän.

Kauppakeskus Goodmankin sai nauttia suuresta asiakasmäärästä.

– Lomakausi näkyy muutenkin positiivisena kasvuna asiakasmäärissä, mutta keikkapäivä oli vielä suurempi piristys, sanoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro.

Jauron mukaan konsertin tuoma asiakaskunta oli pääosin nuorempaa kuin viime vuonna.

Neuvottelut tapahtumapuiston tulevasta tarjonnasta ovat käynnissä, mutta varmaa tietoa niistä ei vielä ole.

– Se, kuinka paljon Kantolaan saadaan konsertteja, on kiinni muun muassa artistien kiertueaikatauluista. Tällä hetkellä suurin este on se, etteivät artistit pääse jatkamaan Suomesta Venäjälle ja sitä kautta edelleen Itä-Eurooppaan, Käki kertoo.

Kettunen vakuuttaa, että Kantola on jatkossakin houkutteleva vaihtoehto, varsinkin nyt, kun Olympiastadion on remontissa.

Keskiviikon keikalla moni kuuli huhun siitä, että ensi kesänä puiston valloittaisi yhdysvaltalainen Metallica. Tätä kukaan ei kuitenkaan ole vahvistanut.

Käen mukaan konserttien lisäksi Kantolaan pyritään tuomaan muitakin tapahtumia.

Poliisin näkökulmasta Iron Maidenin keikka sujui ongelmitta. Keikan jälkeen liikenne ruuhkautui Kantolassa, mutta muita häiriöitä ei ollut.

Putkaan toimitettiin illan aikana 12 juhlijaa.

Menot