fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinna sai Raumalta kasvavan logistiikkayrityksen

Raumalainen CT-Logistics on perustanut Hämeenlinnan Moreeni-yritysalueelle toimipaikan. Logistiikkayhtiö on vuokrannut aluksi noin 2 000 neliön tilat Megahub-kiinteistöstä Itäportintieltä.

– Aloitamme toiminnan Hämeenlinnassa kolmella työntekijällä. Mikäli toiminta kasvaa Jyväskylän tapaan, vuoden kuluttua meillä on Hämeenlinnassa kymmenkunta työntekijää, CT-Logisticsin toimitusjohtaja Ari Salmi kertoo.

CT-Logisticsilla on runsas sata omaa työntekijää, mutta se työllistää myös 30–40 alihankkijoiden työntekijää. Yhtiö huolehtii asiakkaiden komponenttien ja tuotteiden logistiikasta. Se ei ole sikäli kuljetusyritys, että tarvittavat kuljetukset se ostaa muilta yrityksiltä.

– Olemme kasvaneet yhdellä uudella toimipaikalla vuosittain. Kasvu lähtee siitä, että tuotannolliset yritykset ulkoistavat logistiikkansa meille, Salmi sanoo.

CT-Logistics on saanut ison asiakkaan Kanta-Hämeessä. Salmen mukaan yhtiö saa alueelta muitakin asiakkaita, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

– Meillä on sekä pieniä että suuria asiakkaita. 80 ja 20 prosentin sääntö pätee kuitenkin meihin: 20 prosenttia asiakkaista tuovat 80 prosenttia liikevaihdosta.

Hyvät tieyhteydet ja pääkaupunkiseudun läheisyys ovat houkutelleet monia logistiikkayrityksiä Moreeni-yritysalueelle. CT-Logistics ei kuitenkaan tullut Hämeenlinnaan tehdäkseen liiketoimintaa pääkaupunkiseudulla.

– Olemme tietoisesti pysytelleet pois Turusta ja pääkaupunkiseudulta. Pääkaupunkiseudulla teollisten yritysten määrä ei ole iso. Tukkukauppa taas ei ole meidän ominta liiketoimintaamme.

CT-Logisticsin aputoiminimi on Logistikas, jota nimeä yritys myös käyttää liiketoiminnassaan. Yritykset nettisivut ovat niin ikään Logistikas-nimellä. (HäSa)

Menot