Kanta-Häme

Hämeenlinna suunnittelee kumppanuustaloa Jukolaan

Jukolan kirjasto ei ole jäämässä tyhjilleen, vaikka itse kirjasto muuttaakin Nummikeskukseen elokuussa.

Kirjaston tiloihin ollaan näet perustamassa Läntistä kumppanuustaloa, joka toimisi samaan tapaan kuin kaupungin keskustassa sijaitseva Kumppanuustalo.

Kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona. Asiasta päättää myöhemmin kaupunginhallitus.

Päätoimijaksi Läntiseen kumppanuustaloon on tulossa Hämeen setlementti, joka siirtäisi nykyisin Läntisessä lähiökeskuksessa sijaitsevat toimintonsa uudelle kumppanuustalolle.

Kumppanuustalon toimintakonseptia ovat suunnitelleet Hämeen setlementin lisäksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunta sekä kirjasto, kaupungin sosiaalipalvelut sekä työllisyyspalvelut.

Kumppanuustaloon on tulossa muun muassa kuntouttavaa työtoimintaa, tietokoneita, it-tukea, ryhmätoimintoja sekä kohtaamispaikka- ja kahvilatoimintaa.

Mukaan kutsutaan myös järjestöjä, jotka haluavat järjestää toimintaa kumppanuustalolla. Lisäksi taloon on tulossa vuokrattavaa kokoontumistilaa.

Kirjastolta kumppanuustaloon saadaan lastenkirjoja, pelikoneita, lasten elokuvaesityksiä ja lehtiä. Kumppanuustalo aikoo tehdä yhteistyötä koulun ja päiväkodin kanssa.

Toimistohuoneeseen on suunnitteilla vastaanottotila, jota voidaan käyttää kohtaamispaikkana lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluille sekä ohjaamon ja sosiaalityön palveluille.

Kuntouttavan työtoiminnan kautta kumppanuustalolle saadaan työntekijöitä, jotka huolehtivat tilan aukipitämisestä ja siivouksesta.

Tilan vuokrakustannukset ovat 57 000 euroa vuodessa. Alustavasti on suunniteltu, että sivistys- ja hyvinvointilautakunta maksaisi siitä 20 000 euroa, kirjasto noin 15 000, sosiaali- ja terveyslautakunta 30 000 euroa. Loput 7 000 euroa on tarkoitus kattaa hanke- tai perintövaroin. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic