Kanta-Häme

Hämeenlinna taas mukaan Poliisit-sarjaan - Telkkaristakin tuttu poliisi muistuttaa, että somessa pitää miettiä, mitä tekee

Vanhempi konstaapeli Jussi Reunanen on toinen Poliisit-sarjan hämeenlinnalaispoliiseista. Arkistokuva: Terho Aalto

Suositun Poliisit-tositv-sarjan ensi vuoden tuotantokaudella nähdään jälleen hämeenlinnalaispoliiseja. Sarjassa seurataan Hämeen poliisilaitoksella työskentelevien Jussi Reunasen ja Jari Saarion työtä.

Reunanen on jo ennestään tuttu kaupunkilaisille some-poliisina. Juuri Hämeen Sanomissa julkaistussa jutussa Reunanen muistutti nuoria varovaisuudesta sosiaalisessa mediassa.

Somekanavista tuttu poliisi tietää, että jo alakouluikäiset lähettelevät toisilleen vihjailevia kuvia vähissä pukeissa tai täysin alasti.

– Junnut luottavat Snapchatiin. Kuvanhan pitäisi poistua muutamassa sekunnissa näytöltä ja kuvakaappauksesta tulla ilmoitus. Vieressä voi kuitenkin olla kaveri, jolle kuva näytetään ja joka voi napata näytöstä kuvan omalla laitteellaan. Siitä ei tule ilmoitusta, hän sanoo.

Pääset lukemaan koko jutun tästä linkistä: Send nudes! Saisko heruja? Alastonkuvia lähettelevät jopa alakouluikäiset – somepoliisit: ”Mieti, ennen kuin painat lähetä”

 

Poliisit-sarjan uuden tuotantokauden luvataan olevan uudistunut entisestä ja aiempaa henkilökohtaisempi.

Poliisit avaavat myös omia kokemuksiaan poliisina toimimisesta sekä vastaan tulleista keikoista. Kausi on myös aiempaa yhteiskunnallisempi. Sarjassa pureudutaan entistä syvemmälle poliisien maailmaan ja siihen, miten yhteiskunnan tila ja tehdyt päätökset näkyvät poliisin arjessa.

 

Kussakin tunnin mittaisessa jaksossa seurataan yön tapahtumia kolmessa eri kaupungissa. Partioiden kanssa matkataan läpi Suomen, sillä mukana on kaikkiaan 11 partiota – ja lisäksi koiria ja hevosia.

Tuotantokauden jaksot alkavat Nelosella tammikuussa. HäSa

Lue Jussi Reunasen haastattelu tästä

 

Voit katsoa uuden tuotantokauden trailerin tästä:

Päivän lehti

4.8.2020