Kanta-Häme

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uusi viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen haluaa tehdä hyvää ja kertoa siitä

Kasvokkain: Reetta Laaksonen

Olen ollut seurakunnan toiminnassa mukana 8-vuotiaasta asti. Silloin aloitin partion Liekkitytöissä.

Keväällä tulin seurakunnalle määräaikaiseksi viestintäpäälliköksi edellisen päällikön Mikko Hiedan ehdotuksesta. Ajattelin, ettei se ota, jos ei annakaan. Olen aika rohkea tällaisissa asioissa.

Viime viikon torstaina minut valittiin vakituiseksi viestintäpäälliköksi.

En ole koskaan halunnut mainostoimistoon töihin, vaan olen halunnut työskennellä järjestökentällä tai julkisella puolella. Työ seurakunnan viestintäpäällikkönä on askel tavoitteitani kohti.

Haluan myös olla nimenomaan Hämeenlinnassa. Olen asunut täällä lähes koko ikäni, enkä halua muuttaa täältä minnekään. En halua asua isommassa kaupungissa. Täällä on helppo verkostoitua ja mukava yhteisö.

Työtehtäväni ovat aina olleet koordinoivia, ja minulla on ollut aiemminkin esimerkiksi budjetointivastuuta, joten työ ei pelottanut. Enkä minä tässä yksin ole, vaan työskentelen tiimissä tiedottajan ja osa-aikaisen graafikon kanssa.

Tiimimme on pieni ja napakka. Vaikka olen päällikköpaikalla, pääsen onneksi itsekin tekemään asioita.

Parasta on, että pääsen kehittämään seurakunnan yhteistyötä eri tahojen kanssa. Teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin kanssa, mutta mielestäni on hedelmällistä katsoa tapauskohtaisesti, mikä taho olisi milloinkin hyvä yhteistyökumppani.

 

Yliopistossa professorini sanoi, että ”tee hyvää ja kerro siitä”. Se toimii hyvänä ohjenuorana myös meidän työllemme seurakunnassa.

Seurakunnan haasteena on muistaa kertoa siitä arvokkaasta perustyöstä, jota me teemme. Toiminnassamme on paljon ihmisiä mukana viikoittain, ja seurakunta auttaa monia. Toimintamme on kirjavaa. Meillä on kaikkea kuorotoiminnasta partioon, rukouspiireihin ja jumalanpalveluksiin.

Tiedottaminen keskittyy monesti enemmän isoihin tapahtumiin.

Haasteenamme on tietysti myös kirkon laskeva jäsenmäärä. Haluamme viestiä myös heille, jotka eivät ole seurakuntalaisia. Kotikirkko-lehtemme on ilmaisjakelu, josta pyrimme tekemään kaikkien luettavan.

 

Jäsenemme ovat hyvin eri ikäisiä, ja meidän pitää tavoittaa heidät kaikki. Jotkut haluavat lukea ajankohtaisista asioista nimenomaan paperilta. Nuoret sen sijaan käyttävät monia eri kanavia.

Olen sitä mieltä, että seurakunnan pitää mennä sinne, missä ihmiset ovat, sen sijaan, että jääräpäisesti järjestäisimme toimintaa pelkästään omissa tiloissamme. Omien tapahtumiemme lisäksi olemme läsnä myös Hämeenlinnan isoissa yleisötapahtumissa kuten Elomessuilla.

 

Olen edelleen mukana Liekkitytöissä. Viime vuosina olen tosin vetäytynyt toiminnassa hieman taka-alalle. Nykyään toimin kalustonhoitajana, ja minulla on muutamia projektihommia.

Olen kuitenkin edelleen mielelläni mukana toiminnassa. Seuraavalle leirilleni osallistun jo tällä viikolla. Leiri on osa johtajuuskoulutusta, jota käyn.

Aiemmin olin ammattipartiolainen. Silloin harrastuksen ja työn erottaminen oli ajoittain haastavaa. Nykyään tätä ongelmaa ei enää ole, vaikka työssäni hoidan välillä myös partiotoimintaan liittyviä asioita. HÄSA

 

Reetta Laaksonen

31-vuotias filosofian maisteri.

Valittiin 25. lokakuuta Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintäpäälliköksi.

Ollut seurakunnan toiminnassa mukana 8-vuotiaasta.

Työskennellyt aiemmin järjestökentällä ja Kevassa.

Valmistui vuonna 2015 Jyväskylän yliopistosta yhteisöviestinnän oppiaineesta.

Asui opiskeluaikanaan Jyväskylässä ja Oslossa, mutta muuten asunut aina Hämeenlinnassa.