Kanta-Häme

Hämeenlinnaan ensimmäiset seniorimessut

– Ei tarvitse mennä kuin kymmenen tai viisikin vuotta taaksepäin ajassa, niin ajatukselle seniorimessuista olisi vain naurettu. Silloin ainoita messuja senioreille pitivät kirkkoherrat sunnuntaisin kirkoissaan, Suomen Messupromoottorit Oy:n toimitusjohtaja Reijo Alakoski virnistää.

Nyt ajatus ikääntyville ihmisille suunnatusta messutapahtumasta ei enää naurata, vaan se tuntuu messuja järjestävän yrityksen näkökulmasta täysin järkevältä.

– Suomessa on reilut 1,2 miljoonaa yli 55-vuotiasta ja he ovat aktiivisempia, paremmassa kunnossa ja pitkäikäisempiä kuin koskaan aikaisemmin, Messupromoottorien näyttelypäällikkö Jouko Lehtonen jatkaa.

Tätä yleisöä Suomen Messupromoottorit Oy tavoittelee ensi marraskuussa Hämeenlinnan uudella Elenia-areenalla järjestettävillä ensimmäisillä SeniorHäme 2015 -messuillaan.

Harrastuksia, palveluja ja hoivaa

Mitä sitten vielä työelämässä mukana oleville ikääntyville ihmisille ja varsinaisille senioreille suunnatuilla messuilla oikein esitellään?

– Eläkeläiset ovat aktiivista porukkaa, joka harrastaa, matkustaa ja liikkuu aktiivisesti, mutta myös hoiva- ja turvapalveluillekin on kysyntää, Jouko Lehtonen listaa.

Tavaraa ikääntyvillä on yleensä jo riittävästi omasta takaa, niinpä mielenkiinto messuillakin suuntautuu erityisesti palveluihin ja uusiin elämyksiin – pientä ylellisyyttäkään unohtamatta.

Seniorimessut tulevat jäädäkseen

Kokkolalainen Suomen Messupromoottorit Oy tunnetaan eteläisessä Suomessa parhaiten Rakenna-sisusta-asu -messukonseptistaan, jonka mukainen tapahtuma on järjestetty Hämeenlinnassakin jo yhdeksän kertaa.

Seniorimessut ovat messujärjestäjille aivan uusi aluevaltaus. Ensimmäiseen tapahtumaan kootaan noin sata näytteilleasettajaa ja 5000-6000 kävijää. Jatkoakin on jo suunnitteilla.

– Kyllä meidän suunnitelmissamme on, että tästä tulisi vuosittain toistuva tapahtuma Hämeenlinnaan. Ei tätä ideaa ole järkevää jättää vain yhteen kertaan, Reijo Alakoski sanoo.

Tapahtumaa on suunniteltu ja valmisteltu yhdessä Eläkeliiton Hämeen piirin ja sen paikallisyhdistysten kanssa.

Ensimmäisten seniorimessujen messuisännäksi on jo valittu vanha hämeenlinnalainen toimittaja ja viihdemies Markku Veijalainen. Television supersuosittu maalaislääkäri Tapani Kiminkinen puolestaan saapuu messuille pitämään ääntä terveysasioista. (HäSa)

Senior Häme 2015 -messut Hämeenlinnan Elenia-areenalla marraskuun 14. ja 15. päivinä.