Kanta-Häme

Hämeenlinnaan kymmenen uutta junavuoroa - VR lisää junavuoroja ensi joulukuussa

VR lisää junavuoroja ensi joulukuussa alkavalla kaudella.
VR lisää Hämeenlinnan vuorotarjontaa kymmenellä uudella vuorolla päivässä ensi joulukuusta alkaen. Kuva: Esko Tuovinen
VR lisää Hämeenlinnan vuorotarjontaa kymmenellä uudella vuorolla päivässä ensi joulukuusta alkaen. Kuva: Esko Tuovinen

VR aikoo avata uusia junavuoroja ensi joulukuussa alkavalla aikataulukaudella. Valtaosa uusista vuoroista tulee pääradalle ja osa niistä pysähtyy myös Hämeenlinnassa.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterän mukaan Hämeenlinnassa pysähtyisi tavallisena arkipäivänä viisi uutta kaukojunavuoroa ja viisi uutta lähijunavuoroa.

Uusia vuoroja lisätään sekä ruuhka-aikaan että myöhäiseen iltaan. Esimerkiksi viikonloppuöisin Helsingistä pääsisi Hämeenlinnaan R-junalla, jonka lähtöaika Helsingistä on kello 0.40.

Helsinki–Tampere-välille on tulossa kolme uutta kaukoliikenteen vuoroa pohjoisen suuntaan ja neljä uutta vuoroa etelään päin. Helsinki–Oulu-reitillä suorien päivävuorojen määrä kasvaa arkisin nykyisestä viidestä vuorosta kahdeksaan per suunta.

Vaasan tarjonta kasvaa kahdella vuorolla Helsingistä ja yhdellä vuorolla Helsinkiin.

Pieksämäen ja Jyväskylän väliltä poistuu yksi junavuoro molempiin suuntiin. Kokonaan uutena vuorona aikatauluihin tulee suora iltavuoro Helsingistä Tampereen kautta Kuopioon asti ja aamuisin toiseen suuntaan.

Jyväskylä–Helsinki-välille VR lisää yksi vuoro suuntaansa lisää.

Kaikki VR:n nyt ilmoittamat lisäykset koskevat niin sanottua markkinaehtoista liikennettä, eli yhtiö liikennöi vuorot ilman yhteiskunnan tukea.

VR on hakenut uusille vuoroilleen ja aikatauluilleen ratakapasiteettia Väylävirastolta. Yhtiö toivoo saavansa uudet aikataulut käyttöön joulukuun 15. päivänä, jolloin rautateillä otetaan käyttöön myös 34 uutta osto- ja velvoiteliikenteen vuoroa.

VR:n mukaan markkinaehtoisen kaukoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet 26 prosentilla viimeisten neljän vuoden aikana. Yhtiö kertoo nyt lisäävänsä vuoroja suosituimmilla reiteillään, joilla se kilpailee mm. lentoliikenteen kanssa. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020