Kanta-Häme

Hämeenlinnaan perustetaan kylpyhuone-elementtejä valmistava tehdas

Fira Modulesin kylpyhuoneentekijä Niko Niemi ja tuotannosta vastaava johtaja Jouni Niinikoski Hämeenlinnan tehtaalla. Kuva: Muu

Rakennuskonserni Firan tytäryritys Fira Modules perustaa Hämeenlinnaan kylpyhuone-elementtejä valmistavan tehtaan.

Fira on vuokrannut Patrian tehdasalueelta noin 2 000 neliön tilat. Yhtiö palkkaa tammikuussa vähintään 20 työntekijää kylpyhuoneiden valmistamiseen. Työntekijöiden palkkaaminen yritykseen on aloitettu.

Fira on vantaalainen rakennuskonserni, jonka liikevaihto oli viime vuonna yli 200 miljoonaa euroa. Fira Modules on sen startup-tyyppinen yritys, jolla se kehittää modulaaristen kylpyhuoneiden rakentamista.

 

Fira on jo valmistanut modulaarisesti kylpyhuoneita konsernin omaan tuotantoon ja muille rakennusliikkeille. Hämeenlinnan tuotannosta vastaava johtaja Jouni Niinikoski kertoo, että yrityksellä on jo ollut Hämeenlinnassa isoja projekteja.

– Nyt otamme tuotannossa uuden startin ja näkymät kantavat pidemmälle kuin aikaisemmin. Se tarjoaa mahdollisuuden vakituisiin työsuhteisiin ja entistä parempaan palkkakehitykseen.

Niinikoski kertoo, että hänelle annettiin mahdollisuus käynnistää tuotanto ”noin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista”. Hän kiersi aluksi etsimässä sopivaa tilaa eri puolilta Kanta-Hämettä. Sen jälkeen hän otti yhteyttä Hämeenlinnan elinkeinoyhtiöön Linnan Kehitykseen.

– Sijoittumispalvelujen johtaja Ari Räsänen kierrätti minua ansiokkaasti tarjolla olevissa toimitiloissa ja sopiva löytyikin Patrian teollisuusalueelta.

Niinikosken mukaan Hämeenlinna sopi paikkana hyvin hänelle, koska hän itsekin asuu Hämeenlinnassa.

Fira Modules aikoo kasvattaa tasaisesti tehtaansa tuotantoa kevään aikana. Niinikoski sanoo, että työhön ei vaadita pohjakoulutusta mutta sitä arvostetaan. Yritys hakee käsistään käteviä ja tiimityöhön sopivia vaihetyöntekijöitä.

Modulaarisia kylpyhuoneita jalostetaan työvaiheissa, joista kukin kestää neljä tuntia. Fira on tuotekehityksellä hakenut kustannustehokasta, mutta haluttua kylpyhuonemallistoa.

– Uskomme, että älykäs, moduulinen rakentaminen tulee mullistamaan rakennusalan, Niinikoski sanoo. HÄSA

 

Lue myös: Markkinointiyhtiö palkkaa Hämeenlinnassa aluksi 20 työntekijää (18.12.2018)

Päivän lehti

19.2.2020