Kanta-Häme

Hämeenlinnaan tulee uusi helikopterikeskus

Hämeenlinnaan perustetaan uusi helikopteripalveluiden keskus Heliair Finland, kun ruotsalainen Heliair Sweden AB laajentaa toimintaansa. Tavoitteena on aloittaa lentotyötoiminta Hämeenlinnasta käsin vuoden 2017 alussa jo olemassa olevalla kalustolla.

Suomeen perustettavan yhtiön operatiivinen johtaja Jukkapekka Tiainen kertoo, että Hämeenlinna valikoitui helikopteripalveluiden keskuksen paikaksi ensinnäkin siksi, että paikalla on vapaa ilmatila, koska lentokenttiä ei ole lähellä.

Toinen syy on lyhyet lentoajat suurimpiin kaupunkeihin. Hämeenlinnasta lentää Helsinkiin ja Turkuun puolessa tunnissa ja Tampereelle 20 minuutissa.

– Hämeenlinna on asiakaskuntamme keskellä, koska keskitymme etenkin energiaverkkoyhtiöihin. Tarkkaa paikkaa keskukselle ei vielä tiedetä, mutta sitä haetaan mahdollisimman kaukaa asutuksesta, Tiainen kertoo.

Hänen mukaansa yrityksen tärkeimpiä palveluita ovat energiayhtiöiden siirtoverkkojen tarkastus- ja kuvauslennot, sähkölinjojen helikopterisahaukset sekä akuutit myrskytuhoraivaukset sähkölinjoilta.

Heliair Finland tarjoaa myös esimerkiksi ilmakuvauspalveluita ja tulevaisuudessa myös helikopterilla tehtäviä nostotöitä. Ensi keväänä yhtiöllä on valmius aloittaa metsäpalojen sammutuspäivystys esimerkiksi Puolustusvoimien ampuma-alueiden lähellä.

Heliair Finlandin tavoitteena Tiaisen mukaan on työllistää useita lentäjiä ja maa- ja huoltohenkilöstöä vuoteen 2020 mennessä sekä saavuttaa yli miljoonan euron liikevaihto. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic