Kanta-Häme Hämeenlinna

Ambientia osti viidenneksen amerikkalaisesta teknologiayrityksestä

Yritysostolla jalkaudutaan Amerikan markkinoille.

Hämeenlinnalainen it-alan yritys Ambientia osti viidenneksen amerikkalaisesta teknologiayrityksestä Shero Commercesta.

Oston mahdollistivat yhteinen näkemys markkinasta, yhteneväiset arvot ja työkulttuuri.

Shero Commerce on kaupan alan digitalisoitumiseen erikoistunut teknologiayritys, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 1,9 miljoonaa dollaria.

Ambientia ja Shero Commerce syvensivät osakekaupalla yhteistyötään mutta kumpikin jatkaa toimintaansa omalla brändillä ja nimellä.

Kasvua yhdessä

Yhtiöiden tavoite on pystyä palvelemaan asiakkaitaan jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin sekä kasvaa yhdessä niin Euroopan kuin Amerikan markkinoilla.

– Yritysosto palvelee jalkautumistamme erityisesti Amerikan markkinoille. Shero Commercen ja Ambientian strateginen kumppanuus myös asemoi meidät kotimaan markkinalla uudella tavalla, Ambientian toimitusjohtaja Johan Sandell kertoo tiedotteessa.

Osaamisen lisäämistä

Ambientia on tavoitellut kasvuhyppyä uusimalla strategiaansa ja lisäämällä osaamistaan yrityskaupoilla. Ambientia osti keväällä 2019 osan Arvo Partnersista sekä Aisti Analyticalin datatiedeliiketoiminnan.

Ambientian liikevaihto viime vuonna oli 20,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 200 työntekijää. Ambientialla on toimistot Hämeenlinnassa, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Joensuussa ja Tallinnassa. HÄSA

Lue myös: Ambientia aikoo ponnistaa kovaan kasvuun: Perustaja siirtyi muutosjohtajaksi, ja johtoon astuu uusi mies (9.10.2019)

Päivän lehti

14.7.2020