Kanta-Häme

Hämeenlinnalainen Ciegus tähtää vientimarkkinoille

Hämeenlinnalainen pääomasijoitusyhtiö Vanaja Capital oy on ryhtynyt oy Ciegus Ltd:n vähemmistöosakkaaksi. 

– Olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2011 lähtien. Ciegusin tuotteissa on valtavasti potentiaalia ja ne ovat täysin heidän omaa tuotekehitystään. Yhtiöllä on innovatiivisuutta ja kasvumahdollisuuksia, joita edellytämme asiakasyrityksiltämme, Vanaja Capitalin toimitusjohtaja Juha Jekunen sanoo.

Ciegus on hämeenlinnalainen yritys, jonka myynti ja markkinointi ovat sijoittuneet Hämeenlinnaan. Tutkimus ja tuotekehitys ovat puolestaan Jyväskylässä.

Vientimarkkinoille tähtäävä yritys valmistaa tuotteita lääkehoidon hallintaan ja avohoidon tehostamiseen.

– Tuotteemme kehitetään loppukäyttäjän kanssa alusta loppuun asti, jolloin ne vastaavat todellisiin tarpeisiin ja ovat heti valmiita käyttöön, sanoo toimitusjohtaja Kari Paukkeri.

– Palvelut ovat valmiita vientituotteiksi, ja vientitoimet on jo aloitettu. Ensimmäisiä kohdealueita ovat Skandinavian maat, Britannia ja saksankielinen Eurooppa.

Lääketabletti uusin tuote

Yrityksen uusin tuote on lääketabletti, joka on tarkoitettu sairaan- ja kotihoidon ammattilaisille.

– Lääketabletti tunnistaa nopeasti potilashoidossa käytettävät tablettilääkkeet ja niiden rinnakkaislääkkeet. Lääkehoitaja saa helppolukuista ja käytännöllistä tietoa lääkkeistä ja pysyy perillä käytössä olevien lääkkeiden saatavuudesta ja hyllysaldoista. Ohjelman avulla potilaiden turvallisuus paranee, ja se vapauttaa hoitajien työaikaa hoitotyöhön, Paukkeri selvittää.

Tablettitietokonesovellus arvioitiin toukokuussa parhaaksi tuotteeksi Hämeenlinnan nuorkauppakamarin järjestämässä Tuottava idea -kilpailussa.

Lääkkeenoton muistuttaja

Apteekkien käytössä oleva Lääkkeenoton muistutuspalvelu on kehitetty yhteistyössä Apteekkariliiton kanssa. Apteekki tekee asiakkaalle lääkekortin ja tähän voidaan lisätä erillinen helppokäyttöinen muistuttajalaite tai muistutuspalvelu älypuhelimeen, joka muistuttaa asiakasta ottamaan lääkkeet oikeaan aikaan.

Samalla asiakas saa hyödyllistä tietoa lääkkeestä, mikä lääke on, mihin se vaikuttaa ja mitä sivuoireita sillä voi olla.

Apteekin lääkkeenoton muistutuspalvelupalvelu on saatavilla tällä hetkellä yli 80 apteekissa.

Potilaan tiedot pilveen

Avohoidon ammattilaisille tarkoitetussa potilashallintapalvelussa avohoidossa olevan potilaan tilaa seurataan ja potilasta tuetaan esimerkiksi älypuhelimen avulla. 

– Pilvipalveluun voidaan ohjelmoida etähoitojakson toimenpiteet, kuten leikkauksen jälkeiset hoito-ohjeet. Esimerkiksi mielenterveyspotilaiden kohdalla potilaiden tilaa pystytään seuraamaan automaattisesti ja reagoimaan tarvittaessa nopeasti, Paukkeri kertoo.

Palvelun avulla voidaan tehdä myös erilaisia kyselyjä potilaille. Lähihoidossa olevat potilaat saavat tehokkaampaa hoitoa ja samalla pystytään auttamaan, tukemaan ja seuraamaan myös etähoitopotilaita, jotka kykenevät omatoimiseen hoitoon. (HäSa)