Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Kamux kiihdytti juoksuaan ja paransi tulostaan

Hämeenlinnalaisen autokauppaketjun juoksu parani tuloksellisesti.
Juha Kalliokosken mukaan markkinahäiriöistä huolimatta ihmisten tarve liikkumiseen ei ole muuttunut.

Hämeenlinnalainen Kamux pääsi pitkästä aikaa nopeaan kasvuun, joka toi sille myös tuntuvasti entistä paremman tuloksen.

Autokauppaketjun liikevaihto kohosi huhti–kesäkuussa vuoden takaisesta 22,9 prosenttia 157,3 miljoonaan euroon. Liikevoitto kasvoi peräti 86,3 prosenttia 6,7 miljoonaan euroon.

Kamuxin myynti on lähtenyt myös Ruotsissa vahvaan kasvuun. Autokauppa tuottaa siellä jo reilua liikevoittoa, vaikka uusien myymälöiden avaaminen rasittaa koko ajan tulosta.

Saksassakin liikevaihto kasvoi puolella viime vuodesta. Siellä liiketoiminta on kuitenkin edelleen tappiollista.

Kamux listautui pörssiin runsas kaksi vuotta sitten keväällä. Yhtiö osakekurssi on pari vuotta jäänyt alle listautumishinnan. Perjantain osavuosikatsaus pompautti kurssin yli 5 prosentin nousuun.

 

Kamuxin konsernijohtaja Juha Kalliokoski sanoo, että hän on erittäin tyytyväinen yhtiön hyvään kehitykseen toimintaympäristössä, jossa kuluttajat ovat epävarmoja.

Kalliokosken mielestä markkinan muutokseen vaikuttavat teknologiamurros, käyttövoima- ja ilmastokeskustelu, päästömittausmuutokset ja autoiluun sekä auton käytön verolinjaukset, joita on vaikea ennakoida.

 

– Nämä kaikki yhdessä ovat luoneet kuluttajiin epävarmuutta, ja tämä epävarmuus on heijastunut erittäin selkeästi uusien autojen kauppaan.

Kamux myy käytettyjä autoja. Kalliokosken mielestä sen asema muutoksessa poikkeaa markkinoiden yleisestä kehityksestä.

– Markkinahäiriöistä huolimatta ihmisten liikkumisen tarve ei kuitenkaan ole muuttunut. Olemme pystyneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin uuden auton kauppaa joustavammin. HÄSA