fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Praecom jatkaa kovaa kasvua – Se osti nyt yrityksen Kajaanista ja saa Vekka Investin osakkaakseen

– Etsimme aktiivisesti ostettavia yrityksiä, Praecom Groupin toimitusjohtaja Miika Liljedahl sanoo.
- Tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto seuraavan neljän vuoden aikana, toimitusjohtaja Miika Liljedahl kertoo.

Hämeenlinnalainen Praecom Group jatkaa kasvuaan yrityskaupoilla. Nyt se on ostanut enemmistön kajaanilaisesta Konttorikolmiosta.

– Liiketoimintajärjestely mahdollistaa Praecomin markkinajohtajuuden Kainuun talousalueella, sanoo toimitusjohtaja Miika Liljedahl.

Konttorikolmion Aki Leinonen ja Teemu Karsikas jatkavat osakkaina yhtiössä. Hämeenlinnalaisesta Vekka Investistä tulee myös Konttorikolmion osakas. Vekka Invest ryhtyy kiihdyttämään Praecom Groupin kasvua.

Hyppy 50 miljoonaan

Konttorikolmion liikevaihto on tänä vuonna noin 4 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Praecom aikoo kasvattaa liikevaihtonsa noin 20 miljoonaan euroon.

– Tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto seuraavan neljän vuoden aikana, Liljedahl kertoo.

Praecom aikoo kasvaa sekä uusilla yritysostoilla että orgaanisesti. Se osti Avek Esitysratkaisut -yrityksen toissa vuonna.

– Etsimme aktiivisesti ostettavia yrityksiä, Liljedahl sanoo.

Praecomilla oli ennestään toimipaikat Hämeenlinnan lisäksi Vantaalla, Kuopiossa ja Tampereella. Yhtiön tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi yritykseksi, joka toimii paikallisesti.

Melkein ovista ja ikkunoista

Praecon oli vahvassa kasvussa ennen koronakriisiä. Kriisi katkaisi useiden yritysten hankinnat, mutta Praecom uskoi kuitenkin koronan ja etätöiden jatkossa vain vauhdittavan sen kasvua. Se myy työympäristöihin digitaalisia ratkaisuja, joiden tarvetta joustavat työjärjestelyt kasvattavat.

Toimitusjohtaja Liljedahl kertoo, että yhtiön tilaukset ovat kääntyneet rajuun kasvuun, kun etätyösuosituksia on lievennetty.

– Tällä hetkellä tilauksia tulee, ei ihan mutta melkein, kuin ovista ja ikkunoista. Haasteena on nyt saada komponentteja.

– Toimitusten viive saattaa olla puolestatoista kahteen kuukauteen. Asiakkaat ovat kuitenkin ymmärtäneet tilanteen hyvin.

Praecom saa uutena liiketoimintana Konttorikolmiosta toimistopalveluita, joiden tarjontaa laajennetaan verkkopalveluna. Konttorikolmion IT-palvelut vahvistuvat Praecomin IT-ratkaisuilla.

– Praecomin IT-palvelut olivat yksi syy siihen, että yritysjärjestely tehtiin, Aki Leinonen Konttorikolmiosta kertoo. HÄSA

Menot