Kanta-Häme

Hämeenlinnalaiselle kahvilayrittäjälle lattetaiteen SM-pronssia

Kauppakeskus Linnassa sijaitsevan Café Kaunon kahvilayrittäjä Sami Malmsten Hämeenlinnasta on voittanut Latte Art -kilpailun finaalissa SM-pronssia.

Latte Art perustuu kuvioihin, joita baristat tekevät espressoon pohjautuvien juomien pinnalle. Kilpailussa neljä finalistia joutuivat valmistamaan yhteensä seitsemän kahvijuomaa, jotka tuomarit arvioivat kahdessa osiossa. Malmsten teki kahvijuomiinsa muunnelmia tulppaani-kuviosta.

– Jännityksen hallitseminen oli vaikein juttu. Sitä tietää, että osaa tehdä hyvän suorituksen, mutta saako sen tehtyä niin tiukassa aikataulussa, Malmsten kuvailee tuntojaan kisassa.

– Kilpailu ei mennyt ihan toivotusti, mutta vaikka olisi mennyt nappiinkin, en olisi pystynyt voittajaa haastamaan. Hän oli selvästi kisan taitavin.

Suomenmestaruuden voitti Pauliina Nyrhinen helsinkiläisestä La Torrefazionesta. Hän jatkaa MM-kisoihin, jotka pidetään Australian Melbournessa toukokuussa.

Sami Malmsten pitää kisan parhaana antina oman ammattitaidon ja sitä kautta koko kahvilansa henkilökunnan osaamisen kehittymistä.

Finaali järjestettiin viikko sitten perjantaina Helsingissä. (HäSa)