Kanta-Häme

Hämeenlinnalaiselle kahvilayrittäjälle lattetaiteen SM-pronssia

Kauppakeskus Linnassa sijaitsevan Café Kaunon kahvilayrittäjä Sami Malmsten Hämeenlinnasta on voittanut Latte Art -kilpailun finaalissa SM-pronssia.

Latte Art perustuu kuvioihin, joita baristat tekevät espressoon pohjautuvien juomien pinnalle. Kilpailussa neljä finalistia joutuivat valmistamaan yhteensä seitsemän kahvijuomaa, jotka tuomarit arvioivat kahdessa osiossa. Malmsten teki kahvijuomiinsa muunnelmia tulppaani-kuviosta.

– Jännityksen hallitseminen oli vaikein juttu. Sitä tietää, että osaa tehdä hyvän suorituksen, mutta saako sen tehtyä niin tiukassa aikataulussa, Malmsten kuvailee tuntojaan kisassa.

– Kilpailu ei mennyt ihan toivotusti, mutta vaikka olisi mennyt nappiinkin, en olisi pystynyt voittajaa haastamaan. Hän oli selvästi kisan taitavin.

Suomenmestaruuden voitti Pauliina Nyrhinen helsinkiläisestä La Torrefazionesta. Hän jatkaa MM-kisoihin, jotka pidetään Australian Melbournessa toukokuussa.

Sami Malmsten pitää kisan parhaana antina oman ammattitaidon ja sitä kautta koko kahvilansa henkilökunnan osaamisen kehittymistä.

Finaali järjestettiin viikko sitten perjantaina Helsingissä. (HäSa)

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic