fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnalaiselle kuntapoliitikolle ehdollista vankeutta Cannonball-käräjillä – Säilytti rahatukkua kassakaapissa

Poliisi takavarikoi 10 000 euroa käteistä kassakaapista. Kuva: Poliisi

Cannonball-käräjillä tuomittiin myös hämeenlinnalainen kunnallispoliitikko, toisen päätuomitun Ilkka Laakson äiti Sirpa Laakso.

Sirpa Laakso tuomittiin rekisterimerkintärikoksesta ja rahanpesusta. Rahanpesutuomio tuli hänen kassakaapissa säilyttämästään rahatukusta. Oikeudessa hän kiisti rikokset.

Kassakaapissa oli 10  000 euroa, joiden käräjäoikeus katsoi olleen peräisin rikollisista lähteistä. Sirpa Laakso kiisti rikoksen ja kertoi, että rahoista oli 7  600 euroa hänen ja puolisonsa remonttirahoja ja 2  400 euroa CMC:n reissurahaa.

Rahojen säilytyshetkellä alkuvuonna 2021 Laakso toimi sosiaalidemokraattien valtuutettuna Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Kesäkuun 2021 kuntavaaleissa hän ylsi varavaltuutetuksi.

Käräjäoikeus arvioi, että Sirpa Laakson on täytynyt tietää tai pitää todennäköisenä sitä, että rahat ovat peräisin CMC:n laittomasta toiminnasta.

Laakso tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon pituuteen vaikutti se, että hän oikeuden mukaan toimi poikansa intressissä.

STT julkaisee Sirpa Laakson nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.

Lue myös: Hämeenlinnalainen kuntapoliitikko kiisti rahanpesun ja rekisterimerkintärikoksen Cannonball-huumekäräjillä: “Ei ollut mitään syytä epäillä rahojen rehellistä alkuperää (HäSa 4.2.)

Menot