Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnalaismiehelle yli kahden vuoden vankeustuomio törkeästä huumausainerikoksesta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto
Kanta-Hämeen käräjäoikeus. Arkistokuva: Terho Aalto

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1986 syntyneen hämeenlinnalaismiehen kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Jani Petteri Helminen piti tammikuussa 2020 hallussaan myyntitarkoituksessa noin 640 grammaa amfetamiinia sekä pieniä määriä marihuanaa, kannabista ja LSD:tä. Miehen hallusta löytyi myös laiton pistooli, kun poliisit pysäyttivät hänet Myllymäessä. Osa huumeista löytyi hänen kotoaan pakattuna useisiin eriin.

 

Samassa istunnossa tuomittiin toinen mies kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen kahdesta varkaudesta ja kätkemisrikoksesta. Mies oli toisen, tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa murtautunut kesällä 2017 Lujabetoni oy:n varastoon ja vienyt työkaluja noin 6 500 euron arvosta. Kesällä 2018 mies murtautui rakennustyömaan toimistoon ja vei työkaluja.

Helmistä syytettiin myös kätkemisrikoksesta, sillä syyttäjän mukaan hän oli ottanut huostaansa Lujabetoni oy:n tiloihin tehdyn murron yhteydessä varastettuja työkaluja. Tämä syyte hylättiin, sillä tavarat ilmestyivät puolustuksen mukaan Helmisen asuntoon hänen ollessaan tutkintavankinta epäiltynä toisesta asiasta. Koska syytetyn kätkemisrikoksen tekoaika oli epäselvä, hylkäsi käräjäoikeus syytteen.

Käräjäoikeuden tiistaina 16. kesäkuuta antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Päivän lehti

11.7.2020